نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرادی عاشور, بهروزfa_IR
dc.contributor.authorربیعی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorشیران, بهروزfa_IR
dc.contributor.authorهوشمند, سعدالهfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:42:14Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:42:14Z
dc.date.available1400-03-19T21:42:14Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:42:14Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2017-08-29en_US
dc.date.submitted1396-06-07fa_IR
dc.identifier.citationمرادی عاشور, بهروز, ربیعی, محمد, شیران, بهروز, هوشمند, سعداله. (1397). ارزیابی تنوع ژنتیکی و وراثت‌پذیری برخی خصوصیات میوه ژنوتیپ‌های انار. علوم باغبانی, 32(4), 555-566. doi: 10.22067/jhorts4.v32i4.67158fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.67158
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36610.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817870
dc.description.abstractانار (Punica granatum L.) یک محصول مهم باغی و بومی ایران است که مصرف میوه و یا فرآورده‌های مختلف آن رایج است. با توجه به اینکه ایران دارای غنی­ترین ذخیره ژنتیکی انار می­باشد، اطلاع از میزان تنوع صفات مختلف و وراثت‌پذیری آنها در بین ژنوتیپ­های موجود و شناسایی ژنوتیپ­های پر محصول جهت استفاده در برنامه­های اصلاحی از اهمیت خاصی برخوردار است. در این تحقیق برخی خصوصیات میوه 156 ژنوتیپ موجود در کلکسیون انار ساوه، با استفاده از 16صفت مورفولوژیکی و شیمیایی میوه در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. براساس نتایج تجزیه واریانس، اثر ژنوتیپ در کلیه صفات بسیار معنی­دار بود. از 9 صفت مورفولوژیکی، صفات تعداد دانه در 100 گرم آریل و ضخامت پوست میوه تنوع بیشتری نسبت به سایر صفات دارند و از بین صفات بیوشیمیایی صفات شاخص رسیدگی، میزان آنتوسیانین و رنگ قابل جذب آبمیوه دارای بیشترین تنوع بودند که امکان استفاده از تنوع موجود در مراحل بعدی اصلاح انار را مهیا می­کند. ارتباط معنی‌دار آماری نیز بین وزن میوه با صفات طول و عرض تاج، طول و عرض میوه، تعداد دانه در 100 گرم آریل، وزن آریل و نیز ضخامت پوست میوه وجود داشت که در اصلاح همزمان این صفات حائز اهمیت است. مقدار زیاد قابلیت توارث عمومی محاسبه شده برای وزن آریل، وزن میوه، تعداد دانه در 100 گرم آریل، و ضخامت پوست میوه دلالت بر کم بودن اثرات محیطی بر این صفات بوده و این صفات در فرآیندهای انتخاب نتاج در نسل­های متوالی قابل استفاده هستند. براساس نتایج این تحقیق، با توجه به نرم و ریز بودن دانه ژنوتیپ شیرین هسته ریز شهداد، این ژنوتیپ می­تواند در برنامه­های بعدی هیبریداسیون در جهت انتقال صفت نرم­دانگی به ژنوتیپ­های تجاری به عنوان والد مورد استفاده قرار گیرد. ژنوتیپ دومزه باغ ملک ایذه نیز، از نظر شکل میوه، رنگ میوه و طعم نسبت به سایر ژنوتیپ­ها برتر بود.fa_IR
dc.format.extent260
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.67158
dc.subjectانارfa_IR
dc.subjectتنوع ژنتیکیfa_IR
dc.subjectوراثت‌پذیری عمومیfa_IR
dc.subjectهمبستگیfa_IR
dc.titleارزیابی تنوع ژنتیکی و وراثت‌پذیری برخی خصوصیات میوه ژنوتیپ‌های انارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentشهرکردfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهرکردfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue4
dc.citation.spage555
dc.citation.epage566


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد