بهبود کیفیت و تسریع رسیدن میوه خرما رقم کبکاب با استفاده از پوششهای رنگی و موقعیت خوشه
(ندگان)پدیدآور
رستمی, اله کرمراحمی, مجیدایزدی, محمودنوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
میوه خرما باارزش غذایی بسیار بالا در سبد غذایی مردم جایگاه ویژهایی دارد. رقم کبکاب، خرمای غالب استان بوشهر بوده و دارای طعم و مزه بسیار خوبی هست. این پژوهش در دو سال متوالی در ایستگاه تحقیقات خرما و میوههای گرمسیری استان بوشهر باهدف تسریع رسیدن میوه و بهبود کیفیت آن با ایجاد یک میکرو کلیما در اطراف خوشه، بدون استفاده از مواد شیمیایی انجام شد. آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با تیمارهای شامل پوششهای کنفی مشبک در شش رنگ سبز، سفید، زرد، آبی، طوسی و شاهد با چهار تکرار بر روی خوشههای جنوب و شمال درخت اعمال شد. نتایج آزمایش نشان داد پوششها اثر معنیداری روی فاکتورهای ظاهری و شیمیایی ندارند. ولی تیمارها بهطور معنیداری سرعت رسیدن میوه را افزایش دادند و بیشترین سرعت رسیدن میوه مربوط به رنگ طوسی که سبب شد میوه هفت روز زودتر برداشت شود.
کلید واژگان
کلمات کلیدی: پوشش رنگیخرما
سرعت رسیدن میوه و کیفیت
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
سازمان پدید آورنده
دانشگاه شیرازدانشگاه شیراز
دانشگاه شیراز




