نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخادمی آستانه, رزیتاfa_IR
dc.contributor.authorطباطبائی, سید جلالfa_IR
dc.contributor.authorبلندنظر, صاحبعلیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:40:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:40:55Z
dc.date.available1400-03-19T21:40:54Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:40:55Z
dc.date.issued2015-02-20en_US
dc.date.issued1393-12-01fa_IR
dc.date.submitted2013-06-12en_US
dc.date.submitted1392-03-22fa_IR
dc.identifier.citationخادمی آستانه, رزیتا, طباطبائی, سید جلال, بلندنظر, صاحبعلی. (1393). تأثیر غلظت‌های مختلف سلنیوم بر عملکرد و ویژگی‌های فیزیولوژیکی کلم تکمه‌ای (Brassica oleracea var. Gemmifera). علوم باغبانی, 28(4), 535-543. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.22780fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.22780
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_33765.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817856
dc.description.abstractسلنیوم عنصری غیرفلزی است که با تأثیر بر رشد و نمو گیاهان و به خاطر حضور در سیستم های آنتی اکسیدانی یک عنصر اساسی برای سلامتی انسان و حیوان شناخته شده است. به منظور ارزیابی تأثیر غلظت های مختلف سلنیوم بر عملکرد و خصوصیات فیزیولوژیکی کلم تکمه ای (Brassica oleracea var. Gemmifera) آزمایشی با شش سطح سلنیوم (0، 2، 4، 8، 16و 32 میلی گرم در لیتر از منبع سلنات سدیم) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در شرایط گلخانه ای انجام شد. نتایج نشان داد که عملکرد گیاه به طور معنی داری (01/0 P≤) تحت تأثیر تیمارهای سلنیومی قرار گرفت، به طوری که با افزایش غلظت سلنیوم در محلول غذایی از 0 تا 8 میلی گرم در لیتر عملکرد و شاخص کلروفیل افزایش، نشت الکترولیت در برگ ها کاهش و سپس با افزایش غلظت سلنیوم عملکرد کاهش و نشت الکترولیت در برگ های جوان افزایش یافت. حداکثر عملکرد با افزایش 40 درصدی نسبت به شاهد در غلظت 8 میلی گرم در لیتر مشاهده شد. با افزایش سطوح سلنیوم در محلول غذائی، غلظت سلنیوم افزایش یافت و به ترتیب برگ های پیر>برگ های جوان> جوانه ها بود. نتایج نشان داد که می توان سلنیوم را حداکثر تا غلظت 8 میلی گرم در لیتر به منظور بهبود رشد گیاه به محلول های غذایی برای پرورش کلم تکمه ای اضافه نمود.fa_IR
dc.format.extent373
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.22780
dc.subjectنیتراتfa_IR
dc.subjectنشت الکترولیتfa_IR
dc.subjectکلروفیلfa_IR
dc.subjectهیدروپونیکfa_IR
dc.titleتأثیر غلظت‌های مختلف سلنیوم بر عملکرد و ویژگی‌های فیزیولوژیکی کلم تکمه‌ای (Brassica oleracea var. Gemmifera)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شاهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue4
dc.citation.spage535
dc.citation.epage543


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد