| dc.contributor.author | حسنی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | خوش تقاضا, محمد هادی | fa_IR |
| dc.contributor.author | عبادی, محمد تقی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:39:40Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:39:41Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:39:40Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:39:41Z | |
| dc.date.issued | 2020-11-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-01-08 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-10-18 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسنی, علی, خوش تقاضا, محمد هادی, عبادی, محمد تقی. (1399). تأثیر خشک کردن مادون قرمز بر خصوصیات کیفی میوه سماق (Rhus coriaria L.). علوم باغبانی, 34(3), 493-504. doi: 10.22067/jhorts4.v34i3.85009 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i3.85009 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_39208.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817843 | |
| dc.description.abstract | در این تحقیق تاثیر روش خشککردن مادون قرمز بر زمان خشککردن و خصوصیات کیفی میوه سماق (تغییرات رنگ کل، میزان فنولیک کل، اسیدهای آلی و ویتامین ) بررسی شد. خشککن مادون قرمز در سه سطح شدت تابش (2/0، 3/0 و 5/0 وات بر سانتیمتر مربع) و سه سطح سرعت هوا (5/0، 1 و 5/1 متر بر ثانیه) مورد استفاده قرار گرفت. برای یافتن نقاط بهینه از نظر کمترین زمان خشکشدن و تغییرات رنگ کل (ΔE) و بیشترین خواص شیمیایی در طی خشککردن میوه سماق از روش سطح پاسخ (RSM) استفاده شد. نتایج نشاندهنده تاثیر معنیدار شدت تابش و سرعت هوا بر صفات مورد بررسی میوه سماق به غیر از محتوای فنولیک کل بود. کمترین زمان خشکشدن مربوط به تیمار W/cm2 5/0× m/s5/1 بود. کمترین تغییرات رنگ کل و بیشترین میزان اسیدهای آلی در تیمار W/cm2 2/0× m/s 5/1 و بیشترین میزان ویتامین در تیمارهای W/cm2 2/0× m/s 1 و W/cm2 3/0× m/s 1 به دست آمد. بهترین نقطه خشککردن سماق در تیمار شدت تابش W/cm2 3/0 و سرعت هوای m/s 5/0 با شاخص مطلوبیت 71/0 به دست آمد. در نهایت نتایج نشان داد که خشککردن به روش مادون قرمز علاوه بر کاهش زمان خشککردن روش مناسبی برای حفظ خواص شیمیایی و تغییرات رنگ کل میوه سماق است. | fa_IR |
| dc.format.extent | 691 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i3.85009 | |
| dc.subject | اسیدهای آلی | fa_IR |
| dc.subject | تغییرات رنگ کل | fa_IR |
| dc.subject | محتوای فنولیک کل | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین c | fa_IR |
| dc.title | تأثیر خشک کردن مادون قرمز بر خصوصیات کیفی میوه سماق (Rhus coriaria L.) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته کارشناسی ارشد
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | تربیت مدرس تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | تربیت مدرس تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 34 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 493 | |
| dc.citation.epage | 504 | |