نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسنی, علیfa_IR
dc.contributor.authorخوش تقاضا, محمد هادیfa_IR
dc.contributor.authorعبادی, محمد تقیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:39:40Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:39:41Z
dc.date.available1400-03-19T21:39:40Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:39:41Z
dc.date.issued2020-11-21en_US
dc.date.issued1399-09-01fa_IR
dc.date.submitted2020-01-08en_US
dc.date.submitted1398-10-18fa_IR
dc.identifier.citationحسنی, علی, خوش تقاضا, محمد هادی, عبادی, محمد تقی. (1399). تأثیر خشک کردن مادون قرمز بر خصوصیات کیفی میوه سماق (Rhus coriaria L.). علوم باغبانی, 34(3), 493-504. doi: 10.22067/jhorts4.v34i3.85009fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i3.85009
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39208.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817843
dc.description.abstractدر این تحقیق تاثیر روش خشک­کردن مادون قرمز بر زمان خشک­کردن و خصوصیات کیفی میوه سماق (تغییرات رنگ کل، میزان فنولیک کل، اسیدهای آلی و ویتامین ) بررسی شد. خشک­کن مادون قرمز در سه سطح شدت تابش (2/0، 3/0 و 5/0 وات بر سانتی­متر مربع) و سه سطح سرعت هوا (5/0، 1 و 5/1 متر بر ثانیه) مورد استفاده قرار گرفت. برای یافتن نقاط بهینه از نظر کمترین زمان خشک­شدن و تغییرات رنگ کل (ΔE) و بیشترین خواص شیمیایی در طی خشک­کردن میوه سماق از روش سطح پاسخ (RSM) استفاده شد. نتایج نشان­دهنده تاثیر معنی­دار شدت تابش و سرعت هوا بر صفات مورد بررسی میوه سماق به غیر از محتوای فنولیک کل بود. کمترین زمان خشک­شدن مربوط به تیمار W/cm2 5/0× m/s5/1 بود. کمترین تغییرات رنگ کل و بیشترین میزان اسیدهای آلی در تیمار W/cm2 2/0× m/s 5/1 و بیشترین میزان ویتامین در تیمارهای W/cm2 2/0× m/s 1 و W/cm2 3/0× m/s 1 به دست آمد. بهترین نقطه خشک­کردن سماق در تیمار شدت تابش W/cm2 3/0 و سرعت هوای m/s 5/0 با شاخص مطلوبیت 71/0 به دست آمد. در نهایت نتایج نشان داد که خشک­کردن به روش مادون قرمز علاوه بر کاهش زمان خشک­کردن روش مناسبی برای حفظ خواص شیمیایی و تغییرات رنگ کل میوه سماق است.fa_IR
dc.format.extent691
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i3.85009
dc.subjectاسیدهای آلیfa_IR
dc.subjectتغییرات رنگ کلfa_IR
dc.subjectمحتوای فنولیک کلfa_IR
dc.subjectویتامین cfa_IR
dc.titleتأثیر خشک کردن مادون قرمز بر خصوصیات کیفی میوه سماق (Rhus coriaria L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentتربیت مدرس تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentتربیت مدرس تهرانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue3
dc.citation.spage493
dc.citation.epage504


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد