نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهران, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, حسینfa_IR
dc.contributor.authorحاتمی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorصفایی, علیرضاfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:39:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:39:07Z
dc.date.available1400-03-19T21:39:06Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:39:07Z
dc.date.issued2020-11-21en_US
dc.date.issued1399-09-01fa_IR
dc.date.submitted2019-02-17en_US
dc.date.submitted1397-11-28fa_IR
dc.identifier.citationمهران, مهدی, حسینی, حسین, اکبری, حسین, حاتمی, علیرضا, صفایی, علیرضا. (1399). ارزیابی تأثیر سطوح مختلف مصرف کود‌های شیمیایی، آلی و کمپوست بر برخی ترکیبات شیمیایی اسانس شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens). علوم باغبانی, 34(3), 417-426. doi: 10.22067/jhorts4.v34i3.79223fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i3.79223
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39200.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817837
dc.description.abstractبه منظور بررسی تأثیر کودهای شیمیایی، آلی و کمپوست بر مقدار، ترکیبات اسانس و اجزاء عملکرد شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens)، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارها شامل کود آلی در یک سطح (3 تن در هکتار)، کود شیمیایی در دو سطح ( 75 و 100 کیلو در هکتار) و کود کمپوست در دو سطح (15 و 20 تن در هکتار) بودند. بوته‌های تیمار شده در اواسط مهرماه مصادف با دوران گل‌دهی برداشت گردید و اسانس آن­ها توسط دستگاه کلونجر استخراج و پس از آبگیری توسط دستگاه GC آنالیز شد. نتایج نشان داد که تیمار با کودهای مختلف تاثیر معنی‌داری بر درصد اسانس ندارد. همچنین، ترکیبات شیمیایی اسانس‌های حاصل از تیمارهای مختلف نیز بررسی شدند. سیترونلول (5/44-6/56 درصد)، سیترونلیل فرمات (2/12-3/18 درصد)، ژرانیول (2/2-6/7 درصد) و ایزومنتون (9/1-1/6 درصد) چهار ترکیب شاخص در اسانس شمعدانی معطر بودند. نتایج نشان داد که تیمار با کود کمپوست در مقیاس 15 تن مقدار ترکیب سیترونلول را به 94/51 درصد در اسانس شمعدانی عطری افزایش می‌دهد. ولی تیمارهای دیگر تاثیر معنی‌داری بر دیگر ترکیبات اسانس شمعدانی معطر نداشتند. همچنین صفاتی نظیر متوسط ارتفاع بوته، متوسط تعداد شاخه اصلی، حداکثر وزن تر بوته، متوسط وزن تر هر بوته اندازه‌گیری شدند. در بررسی نوع کود بر صفات مذکور اثر معنی‌داری مشاهده نشد.fa_IR
dc.format.extent492
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i3.79223
dc.subjectشمعدانی معطرfa_IR
dc.subjectکود آلیfa_IR
dc.subjectکود شیمیاییfa_IR
dc.subjectکود کمپوستfa_IR
dc.subjectسیترونلولfa_IR
dc.subjectسیترونلیل فرماتfa_IR
dc.titleارزیابی تأثیر سطوح مختلف مصرف کود‌های شیمیایی، آلی و کمپوست بر برخی ترکیبات شیمیایی اسانس شمعدانی معطر (Pelargonum graveolens)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentداروسازی باریج اسانسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقاتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه کاشانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه کاشانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue3
dc.citation.spage417
dc.citation.epage426


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد