نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorتاج آبادی پور, علیfa_IR
dc.contributor.authorفتاحی مقدم, محمد رضاfa_IR
dc.contributor.authorزمانی, ذبیح اللهfa_IR
dc.contributor.authorنصیبی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorحکم آبادی, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:38:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:38:33Z
dc.date.available1400-03-19T21:38:32Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:38:33Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-12-18en_US
dc.date.submitted1396-09-27fa_IR
dc.identifier.citationتاج آبادی پور, علی, فتاحی مقدم, محمد رضا, زمانی, ذبیح الله, نصیبی, فاطمه, حکم آبادی, حسین. (1397). بررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پسته رقم احمدآقایی روی ژنوتیپ‌های پایه متحمل و حساس به سرما در شرایط تنش یخ‌زدگی. علوم باغبانی, 32(3), 471-484. doi: 10.22067/jhorts4.v32i3.69529fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.69529
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36747.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817831
dc.description.abstractبه‌منظور بررسی اثر ژنوتیپ پایه بر واکنش پسته رقم احمدآقایی نسبت به تنش یخ‌زدگی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. تیمارها در دو سطح: ژنوتیپ پایه (چهار ژنوتیپ متحمل و چهار ژنوتیپ حساس به سرما) و دما (2- و 4- درجه سانتی‌گراد) اجرا شد. در مرحله تمام گل، از شاخه‌های انتهایی رقم احمد آقایی پیوند شده روی این ژنوتیپ‌ها نمونهگیری شد. شاخه‌ها در گلدان‌های حاوی آب مقطر در دمای 2- و 4- درجه سانتی‌گراد به مدت دو ساعت قرار گرفتند. پس از اعمال تیمارها، شاخص سرمازدگی تعیین شد، ازخوشه‌های گل تیمار‌ها جهت اندازه‌گیری پارامترهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی استفاده گردید. نتایج نشان داد شدت سرمازدگی در ژنوتیپ‌های پایه متحمل به سرما به‌طور معنی‌داری کمتر از ژنوتیپ‌های پایه حساس در دو دمای 2- و 4- درجه سانتی‌گراد می‌باشد. میزان نشت یونی، پراکسید‌هیدروژن، مالون‌دآلدهید در ژنوتیپ‌های پایه متحمل به سرما به‌طور معنی‌داری پایین‌تر از ژنوتیپ‌های حساس به سرما بود. میزان قندهای محلول، پروتئین کل، پرولین و فعالیت آنزیم‌های‌کاتالاز، آسکوربات‌پراکسیداز و گایاکول‌پراکسیداز در ژنوتیپ‌های پایه متحمل به سرما به‌طور معنی‌داری بیشتر از ژنوتیپ‌های پایه حساس به سرما بوده است. نتایج مربوط به اثر متقابل دما و ژنوتیپ نشان داد که دمای 4- درجه سانتی‌گراد باعث افزایش معنی‌دار نشت یونی، پرولین، پراکسید‌هیدروژن و مالون‌دآلدهید و کاهش فعالیت آنزیم‌های کاتالاز، آسکوربات‌پراکسیداز و گایاکول‌پراکسیداز نسبت به دمای 2- درجه سانتی‌گراد مخصوصا در پایه‌های حساس به سرما شد. با توجه به صفات مورد مطالعه، متحمل‌ترین ژنوتیپ‌ پایه به سرما TR1 بود.fa_IR
dc.format.extent1070
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.69529
dc.subjectآنزیم‌های آنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectپایهfa_IR
dc.subjectپستهfa_IR
dc.subjectژنوتیپfa_IR
dc.subjectمقاومت به سرماfa_IR
dc.titleبررسی تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی پسته رقم احمدآقایی روی ژنوتیپ‌های پایه متحمل و حساس به سرما در شرایط تنش یخ‌زدگیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رفسنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه شهید باهنر کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentایستگاه تحقیقات پسته دامغانfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue3
dc.citation.spage471
dc.citation.epage484


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد