| dc.contributor.author | جوان, یاسر | fa_IR |
| dc.contributor.author | نظری دلجو, محمد جواد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:37:46Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:37:47Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:37:46Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:37:47Z | |
| dc.date.issued | 2018-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-11-22 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-09-02 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جوان, یاسر, نظری دلجو, محمد جواد. (1397). پارامترهای رشدی، عملکرد و کیفیت خیار گلخانهای تحت تأثیر نسبتهای مختلف پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در سیستم بدون خاک. علوم باغبانی, 32(3), 383-391. doi: 10.22067/jhorts4.v32i3.60489 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.60489 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_36689.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817823 | |
| dc.description.abstract | نسبت پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در کشتهای بدون خاک نقش مؤثری بر جذب سایر عناصر معدنی و در نتیجه پارامترهای رشد و نموی بویژه کمیت و کیفیت محصولات تولیدی مانند خیار دارد. با هدف بررسی تأثیر نسبتهای مختلف پتاسیم به کلسیم (2 و 5/1، 1، 7/0، 5/0) بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی خیار رقم نگین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سیستم باز کشت بدون خاک با بستر ترکیبی کوکوپیت و پرلیت (1:1) اجرا گردید. نتایج بیانگر تأثیر معنیدار نسبت پتاسیم به کلسیم بر وزن تر و خشک بوته و ریشه، درصد کلسیم و پتاسیم گیاه، صفات کیفی میوه خیار، کربوهیدرات کل، فنل کل و میزان ویتامین ث میوه بود. بر همین اساس بیشترین وزن تر ریشه (36/29 گرم در بوته)، وزن خشک ریشه (88/1 گرم در بوته)، طول میوه (3/13 سانتیمتر)، سفتی بافت و وزن تر میوه (112 گرم)، میزان کلسیم و پتاسیم برگ و محتوای نسبی آب برگ (7/57 درصد) بوته خیار در نسبت برابر پتاسیم به کلسیم مشاهده گردید. همچنین بیشترین محتوای ویتامین ث میوه بهترتیب در نسبتهای پتاسیم به کلسیم 5/1 و 1 حاصل شد. نسبت پتاسیم به کلسیم برابر 1، سبب تولید بیشترین طول و وزن میوه بهعنوان اجزای اصلی عملکرد گردید؛ برهمین اساس حداکثر عملکرد میوه (72/8 کیلوگرم در بوته) نیز در نسبت مذکور بدست آمد. براساس نتایج آزمایش نسبت پتاسیم به کلسیم برابر یک بدلیل بهبود پارامترهای رشدونموی و جذب عناصر غذایی منجر به افزایش عملکرد و کیفیت میوه خیار رقم نگین در سیستم بدون خاک گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 787 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.60489 | |
| dc.subject | کشت آبکشت | fa_IR |
| dc.subject | کربوهیدرات کل | fa_IR |
| dc.subject | نسبت عناصر معدنی | fa_IR |
| dc.subject | ویتامین ث | fa_IR |
| dc.title | پارامترهای رشدی، عملکرد و کیفیت خیار گلخانهای تحت تأثیر نسبتهای مختلف پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در سیستم بدون خاک | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 383 | |
| dc.citation.epage | 391 | |