نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجوان, یاسرfa_IR
dc.contributor.authorنظری دلجو, محمد جوادfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:37:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:37:47Z
dc.date.available1400-03-19T21:37:46Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:37:47Z
dc.date.issued2018-11-22en_US
dc.date.issued1397-09-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-22en_US
dc.date.submitted1395-09-02fa_IR
dc.identifier.citationجوان, یاسر, نظری دلجو, محمد جواد. (1397). پارامترهای رشدی، عملکرد و کیفیت خیار گلخانه‌ای تحت تأثیر نسبت‌های مختلف پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در سیستم بدون خاک. علوم باغبانی, 32(3), 383-391. doi: 10.22067/jhorts4.v32i3.60489fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.60489
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36689.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817823
dc.description.abstractنسبت پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در کشت‌های بدون خاک نقش مؤثری بر جذب سایر عناصر معدنی و در نتیجه پارامترهای رشد و نموی بویژه کمیت و کیفیت محصولات تولیدی مانند خیار دارد. با هدف بررسی تأثیر نسبت‌های مختلف پتاسیم به کلسیم (2 و 5/1، 1، 7/0، 5/0) بر خصوصیات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی خیار رقم نگین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سیستم باز کشت بدون خاک با بستر ترکیبی کوکوپیت و پرلیت (1:1) اجرا گردید. نتایج بیانگر تأثیر معنی‌دار نسبت پتاسیم به کلسیم بر وزن تر و خشک بوته و ریشه، درصد کلسیم و پتاسیم گیاه، صفات کیفی میوه خیار، کربوهیدرات کل، فنل کل و میزان ویتامین ث میوه بود. بر همین اساس بیشترین وزن تر ریشه (36/29 گرم در بوته)، وزن خشک ریشه (88/1 گرم در بوته)، طول میوه (3/13 سانتی‌متر)، سفتی بافت و وزن تر میوه (112 گرم)، میزان کلسیم و پتاسیم برگ و محتوای نسبی آب برگ (7/57 درصد) بوته خیار در نسبت برابر پتاسیم به کلسیم مشاهده گردید. همچنین بیشترین محتوای ویتامین ث میوه به‌ترتیب در نسبت‌های پتاسیم به کلسیم 5/1 و 1 حاصل شد. نسبت پتاسیم به کلسیم برابر 1، سبب تولید بیشترین طول و وزن میوه به‌عنوان اجزای اصلی عملکرد گردید؛ برهمین اساس حداکثر عملکرد میوه (72/8 کیلوگرم در بوته) نیز در نسبت مذکور بدست آمد. براساس نتایج آزمایش نسبت پتاسیم به کلسیم برابر یک بدلیل بهبود پارامترهای رشدونموی و جذب عناصر غذایی منجر به افزایش عملکرد و کیفیت میوه خیار رقم نگین در سیستم بدون خاک گردید.fa_IR
dc.format.extent787
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.60489
dc.subjectکشت آبکشتfa_IR
dc.subjectکربوهیدرات کلfa_IR
dc.subjectنسبت عناصر معدنیfa_IR
dc.subjectویتامین ثfa_IR
dc.titleپارامترهای رشدی، عملکرد و کیفیت خیار گلخانه‌ای تحت تأثیر نسبت‌های مختلف پتاسیم به کلسیم محلول غذایی در سیستم بدون خاکfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد مهابادfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد مهابادfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue3
dc.citation.spage383
dc.citation.epage391


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد