| dc.contributor.author | دولتی بانه, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | طاهری, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مجیدی, عزیز | fa_IR |
| dc.contributor.author | طاهری, محسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:35:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:35:05Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:35:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:35:05Z | |
| dc.date.issued | 2015-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-11-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-08-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | دولتی بانه, حامد, طاهری, مهدی, مجیدی, عزیز, طاهری, محسن. (1394). مقدار عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف در دمبرگ چند رقم انگور ایرانی و خارجی. علوم باغبانی, 29(3), 397-405. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.28029 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.28029 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_34811.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817795 | |
| dc.description.abstract | به منظور ارزیابی و مقایسه غلظت تعدادی از عناصر کم مصرف (بور، روی، منگنز، آهن و مس) و عناصر پر مصرف (نیتروژن، فسفر، پتاسیم،منیزیوم وکلسیم) در دمبرگ چند رقم تجارتی انگور ایرانی شامل بیدانه سفید قزوین، پیکانی کاشمر، خلیلی شیراز، رشه و ارقام خارجی تامسون سیدلس، فلیم سیدلس، پرلت و بلک سیدلس این تحقیق در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات باغبانی کهریز ارومیه اجرا گردید. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که بین ارقام مورد بررسی تفاوت معنیداری در غلظت اغلب عناصر جذب شده در دمبرگ وجود داشت. در بین هشت رقم مورد مطالعه بیشترین مقدار نیتروژن در دمبرگهای رقم فلیم سیدلس و کمترین مقدار در ارقام پیکانی کاشمر و رشه وجود داشت. از لحاظ جذب پتاسیم رقم بیدانه قزوین در رتبه اول و رقم پیکانی کاشمر و پرلت در رتبه آخر قرار گرفتند. کمترین مقدار منیزیم برگ در رقم بیدانه قزوین و بیشترین آن در رقم پیکانی کاشمر اندازهگیری گردید. مقدار بور در اغلب ارقام در حد مسمومیت بود اما رقم رشه کمترین مقدار این عنصر را در بافت دمبرگها داشت. از لحاظ جذب روی ارقام ایرانی توانایی کمتری نسبت به ارقام خارجی داشتند به طوریکه بیشترین و کمترین غلظت روی به ترتیب در ارقام تامسون سیدلس و پیکانی کاشمر اندازهگیری شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 574 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.28029 | |
| dc.subject | آهن | fa_IR |
| dc.subject | بور | fa_IR |
| dc.subject | برگ | fa_IR |
| dc.subject | پتاسیم | fa_IR |
| dc.subject | مسمومیت | fa_IR |
| dc.title | مقدار عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف در دمبرگ چند رقم انگور ایرانی و خارجی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات کشاورزی ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات کشاورزی زنجان | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکزتحقیقات کشاورزی ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | مدیریت جهاد کشاورزی تکاب | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 397 | |
| dc.citation.epage | 405 | |