نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمحمودزاده, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorرسولی صدقیانی, میرحسنfa_IR
dc.contributor.authorحسنی, عباسfa_IR
dc.contributor.authorبرین, محسنfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:34:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:34:31Z
dc.date.available1400-03-19T21:34:31Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:34:31Z
dc.date.issued2015-11-22en_US
dc.date.issued1394-09-01fa_IR
dc.date.submitted2013-07-14en_US
dc.date.submitted1392-04-23fa_IR
dc.identifier.citationمحمودزاده, مهدی, رسولی صدقیانی, میرحسن, حسنی, عباس, برین, محسن. (1394). اثر تلقیح گونه‌های قارچ میکوریز (AMF) بر رشد و مواد مؤثره نعناع فلفلی (Mentha piperita). علوم باغبانی, 29(3), 342-348. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.23756fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.23756
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_34746.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817789
dc.description.abstractاستفاده از پتانسیل میکروبی خاک از جمله قارچ های میکوریز آربوسکولار (AMF)برای بهبود رشد و تغذیه گیاه بطور گسترده ای مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر قارچ های میکوریز آربوسکولار بر رشد و درصد مواد مؤثره نعناع فلفلی تحت شرایط گلخانه ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار قارچ میکوریز آربوسکولار انجام شد. تیمارهای تلقیحی شامل 1) شرایط بدون تلقیح (C)، 2) گلوموس فسیکولاتوم (Gf)، 3) گلوموس اینترارادیسز (Gi) و 4) گلوموس موسه (Gm) بودند. در پایان دوره رشد برخی پارامترهای رشدی شامل ارتفاع، قطر ساقه، تعداد شاخه جانبی، تعداد برگ، وزن تر و خشک برگ و همچنین درصد مواد مؤثره و درصد کلنیزاسیون ریشه نعناع فلفلی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد تلقیح با قارچ های میکوریز آربوسکولار اثر معنی داری (05/0P≤)، بر روی پارامترهای اندازه گیری داشته است. تلقیح با قارچ های میکوریز آربوسکولار، ارتفاع گیاه، قطر ساقه، تعداد شاخه های جانبی، تعداد برگ، ماده تر و خشک برگ، درصد کلونیزاسیون ریشه و محتوی (25 درصد) و عملکرد اسانس (28 درصد) را افزایش داد. منتول، منتون و 1و 8-سینئول بالاترین فراوانی را در مواد موثره نعناع تشکیل دادند. تأثیر قارچ-های میکوریز آربوسکولار بر وزن خشک ریشه و درصد کلونیزاسیون ریشه معنی دار (05/0P≤) بود. بیشترین و کمترین درصد کلونیزاسیون ریشه (به ترتیب 47 و 0 درصد) در گیاهان تلقیح شده با Gf و تیمار شاهد مشاهده گردید.fa_IR
dc.format.extent461
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.23756
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectگلوموسfa_IR
dc.subjectکلنیزاسیون ریشهfa_IR
dc.subjectمیکروارگانیسم‌های محرک رشد گیاهfa_IR
dc.titleاثر تلقیح گونه‌های قارچ میکوریز (AMF) بر رشد و مواد مؤثره نعناع فلفلی (Mentha piperita)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue3
dc.citation.spage342
dc.citation.epage348


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد