| dc.contributor.author | محمودزاده, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رسولی صدقیانی, میرحسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسنی, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | برین, محسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:34:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:34:31Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:34:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:34:31Z | |
| dc.date.issued | 2015-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-07-14 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-04-23 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | محمودزاده, مهدی, رسولی صدقیانی, میرحسن, حسنی, عباس, برین, محسن. (1394). اثر تلقیح گونههای قارچ میکوریز (AMF) بر رشد و مواد مؤثره نعناع فلفلی (Mentha piperita). علوم باغبانی, 29(3), 342-348. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.23756 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.23756 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_34746.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817789 | |
| dc.description.abstract | استفاده از پتانسیل میکروبی خاک از جمله قارچ های میکوریز آربوسکولار (AMF)برای بهبود رشد و تغذیه گیاه بطور گسترده ای مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه به منظور بررسی تأثیر قارچ های میکوریز آربوسکولار بر رشد و درصد مواد مؤثره نعناع فلفلی تحت شرایط گلخانه ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار قارچ میکوریز آربوسکولار انجام شد. تیمارهای تلقیحی شامل 1) شرایط بدون تلقیح (C)، 2) گلوموس فسیکولاتوم (Gf)، 3) گلوموس اینترارادیسز (Gi) و 4) گلوموس موسه (Gm) بودند. در پایان دوره رشد برخی پارامترهای رشدی شامل ارتفاع، قطر ساقه، تعداد شاخه جانبی، تعداد برگ، وزن تر و خشک برگ و همچنین درصد مواد مؤثره و درصد کلنیزاسیون ریشه نعناع فلفلی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد تلقیح با قارچ های میکوریز آربوسکولار اثر معنی داری (05/0P≤)، بر روی پارامترهای اندازه گیری داشته است. تلقیح با قارچ های میکوریز آربوسکولار، ارتفاع گیاه، قطر ساقه، تعداد شاخه های جانبی، تعداد برگ، ماده تر و خشک برگ، درصد کلونیزاسیون ریشه و محتوی (25 درصد) و عملکرد اسانس (28 درصد) را افزایش داد. منتول، منتون و 1و 8-سینئول بالاترین فراوانی را در مواد موثره نعناع تشکیل دادند. تأثیر قارچ-های میکوریز آربوسکولار بر وزن خشک ریشه و درصد کلونیزاسیون ریشه معنی دار (05/0P≤) بود. بیشترین و کمترین درصد کلونیزاسیون ریشه (به ترتیب 47 و 0 درصد) در گیاهان تلقیح شده با Gf و تیمار شاهد مشاهده گردید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 461 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.23756 | |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.subject | گلوموس | fa_IR |
| dc.subject | کلنیزاسیون ریشه | fa_IR |
| dc.subject | میکروارگانیسمهای محرک رشد گیاه | fa_IR |
| dc.title | اثر تلقیح گونههای قارچ میکوریز (AMF) بر رشد و مواد مؤثره نعناع فلفلی (Mentha piperita) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 342 | |
| dc.citation.epage | 348 | |