| dc.contributor.author | مویدی, فرج | fa_IR |
| dc.contributor.author | کردی, سجاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهرابی, علی اشرف | fa_IR |
| dc.contributor.author | دست برهان, سهیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:31:45Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:31:45Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:31:45Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:31:45Z | |
| dc.date.issued | 2020-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-10-12 | en_US |
| dc.date.submitted | 1398-07-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مویدی, فرج, کردی, سجاد, مهرابی, علی اشرف, دست برهان, سهیلا. (1399). اثر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد، محتوای نیترات، عملکرد اسانس و برخی صفات فیزیولوژیکی چهار رقم ریحان. علوم باغبانی, 34(2), 285-301. doi: 10.22067/jhorts4.v34i2.83778 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i2.83778 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_37301.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817761 | |
| dc.description.abstract | به منظور ارزیابی عملکرد، محتوای نیترات، عملکرد اسانس و برخی صفات فیزیولوژیکی چهار رقم ریحان، آزمایشی به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات در زمان در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی خرم آباد اجرا گردید. فاکتور اول آزمایش شامل ارقام مختلف ریحان (O. basilicum var. Italian Large Leaf،O. basilicum var. Mobarakeh ،O. basilicum var. Sweet Thai و O. basilicum var. Cinnamon)، فاکتور دوم کاربرد کود شیمیایی نیتروژن (اوره) در سه سطح شاهد (عدم کاربرد کود نیتروژن)، 100 کیلوگرم در هکتار و 200 کیلوگرم در هکتار کود شیمیایی اوره و فاکتور سوم برداشت گیاه ریحان در 3 سطح شامل برداشت اول، برداشت دوم و برداشت سوم بود. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که در رقمItalian Large Leaf با کاربرد 200 کیلوگرم در هکتار اوره در برداشت دوم بیشترین میزان عملکرد خشک و نیترات حاصل شد. کمترین تعداد شاخه جانبی، درصد برگ، کلروفیل b و عملکرد اسانس متعلق به رقمMobarakeh بود. بیشترین و کمترین عملکرد اسانس به ترتیب به تیمارهای 100 کیلوگرم در هکتار اوره و شاهد مربوط بود. بر اساس نتایج این تحقیق، رقم Italian Large Leaf به همراه کاربرد 100 کیلوگرم در هکتار اوره برای دستیابی به رشد و عملکرد کمی و کیفی قابل قبول ریحان تحت شرایط آب و هوایی خرم آباد توصیه میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1220 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i2.83778 | |
| dc.subject | اوره | fa_IR |
| dc.subject | رنگیزههای فتوسنتزی | fa_IR |
| dc.subject | ریحان | fa_IR |
| dc.subject | وزن خشک | fa_IR |
| dc.subject | اسانس | fa_IR |
| dc.title | اثر سطوح مختلف نیتروژن بر عملکرد، محتوای نیترات، عملکرد اسانس و برخی صفات فیزیولوژیکی چهار رقم ریحان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ایلام | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ازاد تبریز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 34 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 285 | |
| dc.citation.epage | 301 | |