• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 35, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم باغبانی
    • دوره 35, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه تأثیر رقم و حذف غنچه بر تکثیر پیاز لیلیوم

    (ندگان)پدیدآور
    حیدری, سجادریزی, سعیدمرتضوی, سید نجم الدیننیک‌بخت, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.118 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقالات پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    لیلیوم یکی از زیباترین و مشهورترین گیاهان زینتی پیازی است که به خانواده سوسنی­ها تعلق دارد. به­منظور بررسی تأثیر رقم و حذف غنچه بر تکثیر پیاز لیلیوم، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو رقم ('Tiber‘ و 'Donato‘)، سه سطح حذف غنچه (عدم حذف، حذف در مرحله رؤیت غنچه و حذف در مرحله سه سانتی­متری طول غنچه) در سه تکرار طراحی شد. نتایج نشان داد که رقم و حذف غنچه تمام صفات مورد ارزیابی (به جز قطر ساقه) را به­طور معنی­داری تحت تأثیر قرار داد. همچنین، برهمکنش دو تیمار تأثیر معنی­داری بر وزن پیاز، تعداد پیازچه، ضریب تکثیر، اندازه پیاز و اندازه فلس داشت. در رقم 'Tiber‘بیش­ترین وزن پیاز، اندازه پیاز و اندازه فلس با حذف غنچه در مرحله رؤیت حاصل شد که نسبت به تیمار عدم حذف همین رقم به­ترتیب 5/93، 0/24 و 9/53 درصد افزایش نشان داد. علاوه­براین، در رقم 'Donato‘، حذف غنچه در مرحله رؤیت غنچه صفات وزن پیاز، اندازه پیاز و اندازه فلس را به­طور معنی­داری (به­ترتیب 4/89، 8/22 و 5/31 درصد) نسبت به عدم حذف غنچه افزایش داد. علاوه­بر­این، بیش‌ترین تعداد پیازچه و ضریب تکثیر در رقم 'Donato‘با اعمال تیمار حذف غنچه در مرحله سه سانتی­متری حاصل شد که نسبت به تیمار عدم حذف غنچه در همین رقم، به­ترتیب 3/58 و 0/7 درصد افزایش نشان داد. به­طور کلی می­توان نتیجه گرفت که رقم 'Donato‘در اغلب صفات مورد ارزیابی برتری محسوسی نسبت به رقم 'Tiber‘دارد و حذف غنچه در مرحله رؤیت به شرط عدم آسیب به انتهای شاخه، مناسب­ترین تیمار جهت کشت مجدد، تولید و تکثیر پیاز لیلیوم می­باشد.
    کلید واژگان
    پیازچه
    تولید
    سوسن
    فلس
    واریته
    گیاهان زینتی و فضای سبز

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2021-08-23
    1400-06-01
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، ایران
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، ایران
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، ایران
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، ایران

    URI
    https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.67093.0
    https://jhs.um.ac.ir/article_39635.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817739

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب