نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسن زاده, زهراfa_IR
dc.contributor.authorحسن پور, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:28:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:28:11Z
dc.date.available1400-03-19T21:28:10Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:28:11Z
dc.date.issued2019-08-23en_US
dc.date.issued1398-06-01fa_IR
dc.date.submitted2018-07-20en_US
dc.date.submitted1397-04-29fa_IR
dc.identifier.citationحسن زاده, زهرا, حسن پور, حمید. (1398). ارزیابی خصوصیات فیزیکی و رنگ میوه برخی از ژنوتیپ‌های سنجد angustifolia L. ) (Elaeagnus در شمال غرب ایران. علوم باغبانی, 33(2), 273-285. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.74257fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.74257
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36908.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817724
dc.description.abstractسنجد (Elaeagnus angustifolia L.) یکی از میوه­های با ارزشی است که به­صورت خودرو در مناطق مختلف ایران رشد می­یابد. ارزیابی خصوصیات میوه و بذر می­تواند در انتخاب ژنوتیپ برتر جهت کشت در سطح تجاری مفید واقع شود. در این پژوهش خصوصیات فیزیکی میوه و بذر از قبیل وزن، طول و عرض میوه و بذر، پارامترهای رنگ میوه 38 ژنوتیپ سنجد در استان­های آذربایجان‌شرقی و غربی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که تنوع بالایی در برخی از صفات مانند عرض برگ، نسبت طول به عرض برگ و وزن گوشت وجود دارد. صفت طول برگ همبستگی مثبت با صفاتی از قبیل عرض برگ، نسبت طول به عرض میوه، طول بذر و نسبت طول به عرض بذر  دارد ولی با درصد کرویت همبستگی منفی دارد. براساس نتایج تجزیه به عامل‌ها، هشت عامل اصلی بیش از 92/85 درصد از واریانس کل را توجیه نمودند. همچنین بنا بر نتایج تجزیه‌ای خوشه‌ای، ژنوتیپ­ها در دو گروه اصلی قرار گرفتند. ژنوتیپ­های موجود در گروه اول بیشترین میانگین صفات وزن، طول و عرض میوه و بذر را داشتند و در تفکیک ژنوتیپ­های گروه دوم نیز صفات مرتبط به رنگ از قبیل L*،a*،b*، Hue و Chroma بیشترین نقش را داشتند. از میان ژنوتیپ­های بررسی شده، ژنوتیپ U11 را می­توان بر اساس داشتن بزرگترین میوه به عنوان ذخایر توارثی ارزشمند در برنامه­های اصلاحی آینده سنجد، معرفی رقم و کشت آن در نظر گرفت.fa_IR
dc.format.extent679
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.74257
dc.subjectتجزیه به عامل‌هاfa_IR
dc.subjectتجزیه خوشه‌ایfa_IR
dc.subjectمنطقهfa_IR
dc.subjectهمبستگی صفاتfa_IR
dc.titleارزیابی خصوصیات فیزیکی و رنگ میوه برخی از ژنوتیپ‌های سنجد angustifolia L. ) (Elaeagnus در شمال غرب ایرانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentارومیهfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue2
dc.citation.spage273
dc.citation.epage285


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد