| dc.contributor.author | یعقوبی اکرم, نادر | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایمانی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صادق زاده اهری, داود | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:27:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:27:36Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:27:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:27:36Z | |
| dc.date.issued | 2019-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-03-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-01-09 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یعقوبی اکرم, نادر, ایمانی, علی, صادق زاده اهری, داود. (1398). بررسی اثرات پایه و محلولپاشی با مخلوط کلرید کلسیم، نیترات کلسیم و بور بر برخی صفات کمی و کیفی سیب رقم’ استارکینگ‘. علوم باغبانی, 33(2), 195-205. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.54745 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.54745 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_36876.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817718 | |
| dc.description.abstract | تولید سیب، در اقتصاد باغبانی ایران از اهمیت ویژهای برخوردار است. این پژوهش با استفاده از یک آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار بهمنظور بررسی اثرات پایه و محلولپاشی مخلوط کلرید کلسیم، نیترات کلسیم و بور بر برخی صفات کمی و کیفی سیب رقم’ استارکینگ‘ طی سال زراعی 94-1393 در منطقه خرمدره انجام شد. عامل پایه در دو سطح (EM 9 و MM 106) و عامل غلظت محلولپاشی در سه سطح (صفر، 3000 و 5000 پی.پی.ام) مخلوط کلرید کلسیم، نیترات کلسیم و بور بود و درختان آزمایشی در سن 9 سالگی قرار داشتند. عملیات محلولپاشی در طول دوران رشد و نمو رویشی درختان و در سه نوبت به فاصله 22 روز انجام شد. نتایج نشان داد که عامل غلظت محلولپاشی بر عملکرد تکدرخت، عملکرد در واحد سطح، طول و قطر شاخههای جدید، ارتفاع و قطر درخت، میزان افزایش سالانه قطر درخت، میزان مواد جامد محلول، اسیدیته و سفتی بافت میوه اثر معنیدار و بر میزان اسیدیته کل قابل تیتراسیون میوهها اثر غیر معنیداری داشت. اثر پایه بر صفات طول رشد شاخههای جدید، قطر تنه درخت و میزان افزایش سالانه آن و همچنین میزان اسیدیته میوه معنیدار بود. اثر متقابل غلظت محلولپاشی× نوع پایه فقط در مورد صفت طول رشد شاخههای جدید معنیدار بود. جمعبندی نتایج نشان داد که محلولپاشی مخلوط کلرید کلسیم، نیترات کلسیم و بور با غلظت 5000 پی.پی.ام موجب بهبود خواص کمی و کیفی سیب رقم ’استارکینگ‘ بر روی پایههای M9 و MM106 میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 942 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.54745 | |
| dc.subject | بور | fa_IR |
| dc.subject | سیب استارکینگ | fa_IR |
| dc.subject | کلرید کلسیم | fa_IR |
| dc.subject | محلولپاشی | fa_IR |
| dc.subject | نیترات کلسیم | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات پایه و محلولپاشی با مخلوط کلرید کلسیم، نیترات کلسیم و بور بر برخی صفات کمی و کیفی سیب رقم’ استارکینگ‘ | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات باغبانی | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 33 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 195 | |
| dc.citation.epage | 205 | |