| dc.contributor.author | یوسفی, مهری | fa_IR |
| dc.contributor.author | طباطبایی, سید جلال | fa_IR |
| dc.contributor.author | حاجیلو, جعفر | fa_IR |
| dc.contributor.author | مهنا, ناصر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:26:38Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:26:38Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:26:38Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:26:38Z | |
| dc.date.issued | 2013-08-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-08-14 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-05-23 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یوسفی, مهری, طباطبایی, سید جلال, حاجیلو, جعفر, مهنا, ناصر. (1392). تاثیر شوری غیر یکنواخت در بخشی از ریشه بر شدت فتوسنتز و غلظت عناصر غذایی گیاه توت فرنگی رقم کاماروزا. علوم باغبانی, 27(2), 178-184. doi: 10.22067/jhorts4.v0i0.24818 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.24818 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_31826.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817708 | |
| dc.description.abstract | تنش شوری با تغییر در الگوی جذب آب و عناصر غذایی کمیت و کیفیت محصول را تحت تاثیر قرار میدهد. در این آزمایش ریشههای گیاه توتفرنگی به دو قسمت تقسیم شدند و غلظتهای مختلف شوری کلرید سدیم به هر طرف ریشه اعمال گردید. تیمارهای آزمایشی شامل NaCl در غلظتهای 0:0 (در دو بخش ریشه محلول غذایی بدون تیمار شوری)، 0:30 (در یک بخش ریشه محلول غذایی بدون تیمار شوری و در بخش دیگر محلول غذایی به اضافه 30 میلیمولار NaCl) و به همین ترتیب 0:60، 0:90، 30:30، 60:60 و 90:90 بودند. آزمایش بر روی توتفرنگی رقم کاماروزا، در شرایط هایدروپونیک انجام شد. بعد از اعمال تیمار و در مرحله گلدهی شدت فتوسنتز و کلروفیل گیاه اندازه گیری شد. در پایان آزمایش نیز، کل گیاهان از بستر خارج شده و خصوصیات بیوشیمیایی آنها شامل غلظت عناصر غذایی و پرولین اندازه گیری گردید. شوری یکنواخت فتوستنز را بشدت کاهش داد ولی در تیمارهای 0:30 و 0:60 مقدار آن نسبت به 30:30 و60:60 بیشتر بود. غلظت پرولین در تیمار شاهد کمترین و در تیمارهای 0:30 و 30:30 بیشترین بود. غلظت کلسیم میوه، نیتروژن، فسفر و پتاسیم برگ با افزایش شوری به شدت کاهش یافت و در شوریهای غیر یکنواخت مقدار آن افزایش یافت. بیشترین مقدار کلر و سدیم در تیمارهای 60:60 و 90:90 دیده شد. غلظت کلر و سدیم با اعمال شوری غیر یکنواخت بطور معنیداری کاهش یافت بطوریکه در تیمار 0:30 غلظت سدیم نسبت به تیمار 30:30 حدود 20% کاهش نشان داد. بر اساس نتایج این تحقیق می توان اعمال شوری 30 میلی مولار در بخشی از ریشه را برای کشت توت فرنگی در شرایط شوری، پیشنهاد نمود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 213 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.24818 | |
| dc.subject | توت فرنگی | fa_IR |
| dc.subject | شوری | fa_IR |
| dc.subject | سیستم ریشه ای منقسم | fa_IR |
| dc.subject | فتوسنتز | fa_IR |
| dc.subject | پرولین | fa_IR |
| dc.title | تاثیر شوری غیر یکنواخت در بخشی از ریشه بر شدت فتوسنتز و غلظت عناصر غذایی گیاه توت فرنگی رقم کاماروزا | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 178 | |
| dc.citation.epage | 184 | |