نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمولائی, سانازfa_IR
dc.contributor.authorسلیمانی, علیfa_IR
dc.contributor.authorزین العابدینی, مهرشادfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:23:34Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:23:35Z
dc.date.available1400-03-19T21:23:34Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:23:35Z
dc.date.issued2016-04-20en_US
dc.date.issued1395-02-01fa_IR
dc.date.submitted2013-10-07en_US
dc.date.submitted1392-07-15fa_IR
dc.identifier.citationمولائی, ساناز, سلیمانی, علی, زین العابدینی, مهرشاد. (1395). ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی برخی از ارقام زردآلو در شهرستان زنجان. علوم باغبانی, 30(1), 35-48. doi: 10.22067/jhorts4.v30i1.26784fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i1.26784
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_35225.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817676
dc.description.abstractدر این پژوهش چهار رقم و دو ژنوتیپ ایرانی زردآلو با استفاده از صفات مورفولوژیک و پومولوژیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. با توجه به نتایج، تنوع زیادی در بین ارقام مورد مطالعه از نظر صفات نسبت مواد جامد محلول (TSS) به اسیدیته قابل تیتراسیون TA))، وزن خشک گوشت، نسبت وزن گوشت به وزن هسته ومیزان TSS وTA و درصد تشکیل میوه مشاهده شد. بر اساس نتایج همبستگی، TA همبستگی معنی دار منفی با وزن خشک گوشت و نسبت TSS به TA نشان داد و صفت طول مادگی نیز دارای همبستگی مثبت معنی-دار با درصد تشکیل میوه بود. همچنین مقایسه میانگین صفات نشان داد که بیشترین مقدار وزن و حجم میوه مربوط به رقم دانشکده بوده و رقم شاهرودی دارای بیشترین مقدار TSS و سفتی بافت بود، همچنین رقم شکرپاره در مقایسه با ارقام مود نظر دارای بیشترین وزن خشک و نسبت وزن گوشت به وزن هسته بود. در تجزیه فاکتور که برای تعیین تعداد مولفه های اصلی موثر استفاده شد، صفات موثر در دو فاکتور قرار گرفتند که مجموعا 2/90 درصد از تغییرات کل توجیه کردند که فاکتور مستقل اول (05/73 درصد) شامل تمام صفات مربوط به میوه، درصد تشکیل میوه اولیه و ثانویه و طول پهنک برگ و فاکتور دوم (21/17 درصد) شامل قطر گل، طول هسته و درصد آب میوه بودند. همچنین با توجه به نمودار تجزیه به مولفه های اصلی، ارقام شاهرودی، شکرپاره و دانشکده در یک گروه، اما رقم بادامی، ژنوتیپ C و ژنوتیپ D به صورت جداگانه قرار گرفتند.fa_IR
dc.format.extent979
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i1.26784
dc.subjectتجزیه به مولفه های اصلیfa_IR
dc.subjectخصوصیات پومولوژیکی و مورفولوژیکیfa_IR
dc.subjectهمبستگیfa_IR
dc.titleارزیابی خصوصیات کمی و کیفی برخی از ارقام زردآلو در شهرستان زنجانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentپژِوهشکده بیوتکنولوِژی کشاورزی ایرانfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue1
dc.citation.spage35
dc.citation.epage48


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد