| dc.contributor.author | دولتی بانه, حامد | fa_IR |
| dc.contributor.author | عابدی, نرجس خاتون | fa_IR |
| dc.contributor.author | جدیدی, تورج | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:23:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:23:12Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:23:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:23:12Z | |
| dc.date.issued | 2016-04-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-01-07 | en_US |
| dc.date.submitted | 1392-10-17 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | دولتی بانه, حامد, عابدی, نرجس خاتون, جدیدی, تورج. (1395). بررسی مورفولوژیکی، فنولوژیکی و تغییرات صفات کمی و کیفی میوه طی دورههای رشدی حبه انگور رقم قزل اوزوم. علوم باغبانی, 30(1), 49-58. doi: 10.22067/jhorts4.v30i1.30739 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i1.30739 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_35233.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817672 | |
| dc.description.abstract | این مطالعه به منظور بررسی ویژگی های گیاه شناسی، جوانهزنی گرده و نوع گل، درجه روز لازم برای مراحل فنولوژیکی و مطالعه تغییرات صفات کمی و کیفی در مراحل رشدی حبه انگور رقم قزل اوزوم در سال 1390 انجام گرفت. میزان جوانه زنی دانه های گرده روی محیط کشت مایع و جامد تست شدند. مجموع درجه روز برای هر یک از مراحل فنولوژیکی با استفاده از داده های جمع آوری شده از نزدیک ترین ایستگاه هواشناسی و همچنین تغییرات میزان مواد جامد محلول، اسید تارتاریک، اسیدیته، وزن و قطر بذر و حبه در طی رشد میوه مطالعه شدند. نتایج نشان داد که گرده های رقم قزلاوزوم در هیچ کدام از محیط های کشت اعم از مایع و جامد جوانه نزدند. با توجه به واژگون بودن پرچم ها و عدم جوانه زنی گرده ها انگور رقم قزلاوزوم ارومیه نر عقیم (ماده فیزیولوژیک) می باشد. این رقم از زمان باز شدن جوانه ها تا رسیدن میوه به مجموع حرارتی 1483 درجه روز (بالای 10درجه سانتیگراد) نیاز دارد. روند تغییرات اسیدهای قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول عکس هم بودند بطوریکه با گذشت زمان و توسعه حبه ها میزان اسید کاهش و قند افزایش یافت. روند تغییرات وزن و قطر حبه به صورت منحنی سیگموئید مضاعف بود. در فاز اول وزن و قطر حبه به سرعت افزایش یافت و حدود 60 روز به طول انجامید. در فاز دوم یا فاز تاخیری تغییرات قطر و وزن حبه ها بسیار کند بود درحالیکه وزن بذر در این مرحله به حداکثر رسید. این فاز به مدت 25 روز طول کشید. بعد از این مرحله فاز سوم شروع شد که با دگرفامی همراه بود، مقدار قند افزایش و اسید میوه نیز تا حدودی کاهش داشت. در این مرحله قطر و وزن حبه ها به حداکثر خود رسیدند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1688 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v30i1.30739 | |
| dc.subject | بذر | fa_IR |
| dc.subject | دانه گرده | fa_IR |
| dc.subject | درجه روز | fa_IR |
| dc.subject | ماده فیزیولوژیک | fa_IR |
| dc.title | بررسی مورفولوژیکی، فنولوژیکی و تغییرات صفات کمی و کیفی میوه طی دورههای رشدی حبه انگور رقم قزل اوزوم | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات کشاورزی ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | جهاد کشاورزی خلخال | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات هواشناسی کاربردی، ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 30 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 49 | |
| dc.citation.epage | 58 | |