نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآقائی درگیری, سهیلاfa_IR
dc.contributor.authorصمصام پور, داودfa_IR
dc.contributor.authorعسکری سیاهویی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorباقری, عبدالنبیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:22:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:22:16Z
dc.date.available1400-03-19T21:22:15Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:22:16Z
dc.date.issued2021-05-22en_US
dc.date.issued1400-03-01fa_IR
dc.date.submitted2020-11-10en_US
dc.date.submitted1399-08-20fa_IR
dc.identifier.citationآقائی درگیری, سهیلا, صمصام پور, داود, عسکری سیاهویی, مجید, باقری, عبدالنبی. (1400). اثر اندوفیت باکتریایی (aurantiacum Exigubacterium) جداسازی شده از گیاه شورپسند (Salsola imbricata) بر صفات رشدی گیاهچه گوجه‌فرنگی تحت تنش شوری. علوم باغبانی, 35(1), 153-167. doi: 10.22067/jhs.2021.61963.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61963.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39483.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817662
dc.description.abstractاندوفیت‌ها می‌توانند نقش مهمی در بقای گیاهان در شرایط تنش شوری به واسطه کاهش اثر سو سدیم داشته باشند. این مطالعه با هدف بررسی اثر اندوفیت باکتریایی (aurantiacumExigubacterium)، جداسازی شده که از گیاه شورپسند(Salsola imbricata) در بهبود رشد گیاهچه گوجه‌فرنگی (Solanum lycopersicum L.) رقم '8320‘، تحت شرایط تنش شوری انجام شد. بذور تلقیح شده با باکتری به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سینی نشاء کشت و بعد از رشد، انتقال گیاهچه به گلدان‌ها در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگان انجام گردید. تیمارهای آزمایش شامل پنج سطوح تنش شوری (صفر، 4، 6، 8 و 10 دسی‌زیمنس بر متر) و تلقیح باکتری بود. در این آزمایش صفات ارتفاع ساقه، وزن خشک ساقه، برگ و ریشه، تعیین درصد نشت الکترولیت، کلروفیل a، کلروفیل b، کارتنوئید، پرولین و محتوای کربوهیدارت مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مقایسه میانگین نشان داد تنش شوری باعث کاهش معنی‌دار ارتفاع ساقه، وزن خشک ساقه، برگ و ریشه، کلروفیل a، کلروفیل b، کاروتنوئید و افزایش نشت الکترولیت شد؛ اما باکتری باعث کاهش اثرات منفی تنش شوری روی گوجه‌فرنگی شد. گیاهچه گوجه‌فرنگی تحت تیمار با اندوفیت باکتریایی سطوح بالاتری از اسمولیت‌های کلیدی؛ پرولین آزاد و کربوهیدرات‌های محلول کل در مقایسه با گیاهچه تیمار نشده در شرایط تنش شوری نشان دادند. نتایج همچنین نشان داد باکتری باعث افزایش رشد گوجه‌فرنگی در آب و خاک شور می‌شود و می‌توان از آن به عنوان یک ابزار موثر برای کشت گیاهان حساس به شوری مانند گوجه‌فرنگی استفاده کرد.fa_IR
dc.format.extent1097
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61963.0
dc.subjectاندوفیتfa_IR
dc.subjectتحمل شوریfa_IR
dc.subjectکربوهیدرات محلول کلfa_IR
dc.subjectکود بیولوژیکfa_IR
dc.subjectگوجه‌فرنگیfa_IR
dc.subjectفیزیولوژی پس از برداشتfa_IR
dc.titleاثر اندوفیت باکتریایی (aurantiacum Exigubacterium) جداسازی شده از گیاه شورپسند (Salsola imbricata) بر صفات رشدی گیاهچه گوجه‌فرنگی تحت تنش شوریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه هرمزگانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی، اگروه تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،fa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیات علمی، اگروه تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،fa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue1
dc.citation.spage153
dc.citation.epage167


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد