| dc.contributor.author | آقائی درگیری, سهیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | صمصام پور, داود | fa_IR |
| dc.contributor.author | عسکری سیاهویی, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | باقری, عبدالنبی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:22:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:22:16Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:22:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:22:16Z | |
| dc.date.issued | 2021-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1400-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-11-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-08-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | آقائی درگیری, سهیلا, صمصام پور, داود, عسکری سیاهویی, مجید, باقری, عبدالنبی. (1400). اثر اندوفیت باکتریایی (aurantiacum Exigubacterium) جداسازی شده از گیاه شورپسند (Salsola imbricata) بر صفات رشدی گیاهچه گوجهفرنگی تحت تنش شوری. علوم باغبانی, 35(1), 153-167. doi: 10.22067/jhs.2021.61963.0 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61963.0 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_39483.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817662 | |
| dc.description.abstract | اندوفیتها میتوانند نقش مهمی در بقای گیاهان در شرایط تنش شوری به واسطه کاهش اثر سو سدیم داشته باشند. این مطالعه با هدف بررسی اثر اندوفیت باکتریایی (aurantiacumExigubacterium)، جداسازی شده که از گیاه شورپسند(Salsola imbricata) در بهبود رشد گیاهچه گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum L.) رقم '8320‘، تحت شرایط تنش شوری انجام شد. بذور تلقیح شده با باکتری به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سینی نشاء کشت و بعد از رشد، انتقال گیاهچه به گلدانها در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگان انجام گردید. تیمارهای آزمایش شامل پنج سطوح تنش شوری (صفر، 4، 6، 8 و 10 دسیزیمنس بر متر) و تلقیح باکتری بود. در این آزمایش صفات ارتفاع ساقه، وزن خشک ساقه، برگ و ریشه، تعیین درصد نشت الکترولیت، کلروفیل a، کلروفیل b، کارتنوئید، پرولین و محتوای کربوهیدارت مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مقایسه میانگین نشان داد تنش شوری باعث کاهش معنیدار ارتفاع ساقه، وزن خشک ساقه، برگ و ریشه، کلروفیل a، کلروفیل b، کاروتنوئید و افزایش نشت الکترولیت شد؛ اما باکتری باعث کاهش اثرات منفی تنش شوری روی گوجهفرنگی شد. گیاهچه گوجهفرنگی تحت تیمار با اندوفیت باکتریایی سطوح بالاتری از اسمولیتهای کلیدی؛ پرولین آزاد و کربوهیدراتهای محلول کل در مقایسه با گیاهچه تیمار نشده در شرایط تنش شوری نشان دادند. نتایج همچنین نشان داد باکتری باعث افزایش رشد گوجهفرنگی در آب و خاک شور میشود و میتوان از آن به عنوان یک ابزار موثر برای کشت گیاهان حساس به شوری مانند گوجهفرنگی استفاده کرد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1097 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61963.0 | |
| dc.subject | اندوفیت | fa_IR |
| dc.subject | تحمل شوری | fa_IR |
| dc.subject | کربوهیدرات محلول کل | fa_IR |
| dc.subject | کود بیولوژیک | fa_IR |
| dc.subject | گوجهفرنگی | fa_IR |
| dc.subject | فیزیولوژی پس از برداشت | fa_IR |
| dc.title | اثر اندوفیت باکتریایی (aurantiacum Exigubacterium) جداسازی شده از گیاه شورپسند (Salsola imbricata) بر صفات رشدی گیاهچه گوجهفرنگی تحت تنش شوری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه هرمزگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه هرمزگان | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی، اگروه تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی، اگروه تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، | fa_IR |
| dc.citation.volume | 35 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 153 | |
| dc.citation.epage | 167 | |