نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآجیلی لاهیجی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:21:46Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:21:47Z
dc.date.available1400-03-19T21:21:46Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:21:47Z
dc.date.issued2021-05-22en_US
dc.date.issued1400-03-01fa_IR
dc.date.submitted2020-05-27en_US
dc.date.submitted1399-03-07fa_IR
dc.identifier.citationآجیلی لاهیجی, علی. (1400). بررسی وضعیت تغذیه باغات فندق (Corylus avellana L.) استان گیلان با روش انحراف از درصد بهینه (DOP). علوم باغبانی, 35(1), 73-86. doi: 10.22067/jhs.2021.61863.0fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61863.0
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_39398.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817657
dc.description.abstractاستان گیلان با حدود 18000 هکتار باغات فندق که 85 درصد سطح زیر کشت باغات فندق کشور را به خود اختصاص داده به عنوان بزرگترین قطب فندق‌کاری ایران محسوب می­گردد. شناخت وضعیت تغذیه­ای یک باغ از اولویت­های اولیه تغذیه محصولات باغی می­باشد که به روش­های مختلفی انجام می­گردد. یکی از این روش­ها، روش انحراف از درصد بهینه 2(DOP) می­باشد. به منظور بررسی و شناخت ناهنجاری­های تغذیه­ای و تعیین حد مطلوب غلظت عناصر غذایی از روش انحراف از درصد بهینه استفاده شد. بدین منظور در سه شهرستان عمده تولید کننده فندق (رودسر، سیاهکل و املش) از32 باغ فندق از برگ­های شاخه­های یکساله در مرداد ماه نمونه برداری و میزان عناصر غذایی نیتروژن، فسفر، پتاسیم، منگنز، مس،آهن و روی در آن­ها تعیین شد. باغات به دو گروه عملکرد بالا و پایین تعیین گردید، غلظت مطلوب در برگ برای عناصر نیتروژن، فسفر، پتاسیم ،آهن، منگنز، روی، مس به ترتیب 08/3  درصد،16/0 درصد،80/0 درصد،   38/570 پی.پی.ام، 26/175 پی.پی.ام، 93/42 پی.پی.ام، 09/17 پی.پی.ام بدست آمد .نتایج نشان داد در بین عناصر پرمصرف نیتروژن در 65 درصد باغات دارای شاخص منفی و در بین عناصر کم مصرف منگنز با 78 درصد بیشترین شاخص منفی را داشتند. براساس محاسبات روش DOP نتایج زیر برای اولویت تغذیه باغات بدست آمد: >Fe>P>Zn>K>Cu Mn>Nfa_IR
dc.format.extent1030
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhs.2021.61863.0
dc.subjectارزیابی وضعیت تغذیه‌ایfa_IR
dc.subjectشاخص انحراف از حد بهینه فندقfa_IR
dc.subjectعناصر غذاییfa_IR
dc.titleبررسی وضعیت تغذیه باغات فندق (Corylus avellana L.) استان گیلان با روش انحراف از درصد بهینه (DOP)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی،رشتfa_IR
dc.citation.volume35
dc.citation.issue1
dc.citation.spage73
dc.citation.epage86


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد