نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحیدرزاده, مریمfa_IR
dc.contributor.authorزارعی, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorمروتی, ابوالفضلfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:20:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:20:08Z
dc.date.available1400-03-19T21:20:07Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:20:08Z
dc.date.issued2020-05-21en_US
dc.date.issued1399-03-01fa_IR
dc.date.submitted2019-01-28en_US
dc.date.submitted1397-11-08fa_IR
dc.identifier.citationحیدرزاده, مریم, زارعی, غلامرضا, مروتی, ابوالفضل. (1399). بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و منابع مختلف کود آهن بر عملکرد کمی و کیفی به‌لیمو (Lippia citriodora H. B. & K.). علوم باغبانی, 34(1), 45-59. doi: 10.22067/jhorts4.v34i1.78875fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i1.78875
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_37206.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817640
dc.description.abstractبه‏لیمو (Lippia citriodora H. B. & k.) از گیاهان دارویی ارزشمندی است که اسانس آن در صنایع دارویی، غذایی، آرایشی و بهداشتی کاربرد دارد. این آزمایش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و انواع کودهای آهن بر عملکرد کمی و کیفی به‏لیمو در سال 1396 در باغ فتح آباد کرمان اجرا شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل کود اوره در چهار سطح صفر (شاهد)، 100، 150 و 200 کیلوگرم در هکتار و منابع مختلف کود آهن شامل عدم استفاده (شاهد)، سولفات آهن 17 درصد به میزان 10 کیلوگرم در هکتار، نانو کلات آهن 9 درصد به میزان 5 کیلوگرم در هکتار و کلات آهن اورتو 8/4 درصد به میزان 10 کیلوگرم در هکتار در نظر گرفته شدند. صفات مورد اندازه‏گیری شامل ارتفاع گیاه، وزن تر و خشک برگ در بوته، تعداد شاخه، میزان کلروفیل و کمیت و کیفیت اسانس بودند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف اوره و منابع مختلف آهن بر کلیه صفات اثر معنی‏دار داشت. تیمار 150 کیلوگرم اوره در هکتار بیشترین تأثیر را بر صفات اندازه‏گیری شده نسبت به شاهد داشت. در مجموع استفاده توام 150 کیلوگرم در هکتار اوره به همراه کلات اورتو آهن بالاترین عملکرد کمی و کیفی، محتوای کلروفیل (35 میلی‏گرم بر میلی‏لیتر) و درصد اسانس (3/1 درصد) را ایجاد نمود. همبستگی مثبت و معنی‌داری بین محتوای کلروفیل برگ‌ها با صفات رویشی و اسانس ملاحظه شد. در ارزیابی کیفی اسانس، 20 ترکیب شیمیایی شناسایی شد که دو ترکیب ژرانیال و نرال اجزای غالب بودند که کمترین میزان این ترکیبات در شاهد (8/33 درصد) و بالاترین میزان این ترکیبات در تیمار 150 کیلوگرم کود اوره همراه با کلات آهن اورتو (9/44 درصد) مشاهده گردید.fa_IR
dc.format.extent1691
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v34i1.78875
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectژرانیالfa_IR
dc.subjectنرالfa_IR
dc.subjectکلات آهنfa_IR
dc.subjectنیتروژنfa_IR
dc.titleبررسی اثر سطوح مختلف کود اوره و منابع مختلف کود آهن بر عملکرد کمی و کیفی به‌لیمو (Lippia citriodora H. B. & K.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد میبدfa_IR
dc.contributor.departmentآزاد اسلامی، واحد میبد، یزد،fa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد واحد میبد، یزد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue1
dc.citation.spage45
dc.citation.epage59


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد