نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپورشاه آبادی, لالهfa_IR
dc.contributor.authorمیردهقان, سید حسینfa_IR
dc.contributor.authorروستا, حمیدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:19:26Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:19:27Z
dc.date.available1400-03-19T21:19:26Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:19:27Z
dc.date.issued2019-05-22en_US
dc.date.issued1398-03-01fa_IR
dc.date.submitted2018-02-10en_US
dc.date.submitted1396-11-21fa_IR
dc.identifier.citationپورشاه آبادی, لاله, میردهقان, سید حسین, روستا, حمیدرضا. (1398). مقایسه مواد معدنی و ترکیبات زیست فعال شش گونه سبزی در مرحله میکروگرین در دو سیستم آبکشت و کشت خاکی. علوم باغبانی, 33(1), 113-126. doi: 10.22067/jhorts4.v33i1.70902fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v33i1.70902
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36825.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817633
dc.description.abstractمیکروگرین‌ها مرحله‌ای از رشد سبزی‌ها هستند که به واسطه داشتن ارزش غذایی بالا محبوبیت خاصی در بین مصرف کنندگان پیدا کرده‌اند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر مرحله رشد گیاه (میکروگرین و برگ‌های بالغ) در سیستم­های کشت (آبکشت و کشت خاکی) بر ویژگی­های رشدی نظیر وزن تر و خشک اندام هوایی، وزن تر و خشک ریشه و سطح برگ، ترکیبات زیست فعال شامل کلروفیل، کاروتنوئید، ترکیبات فنلی، فعالیت ضد­اکسیدانی، ویتامین ث، و عناصر معدنی شش نوع سبزی (ریحان سبز، ریحان بنفش، کاهو، تربچه، شوید و گشنیز) انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که خصوصیات رشدی درتمام سبزی‌ها به‌جز تربچه و شوید؛ ترکیبات فنلی و فعالیت ضد اکسیداسیونی برگ سبزی‌های کاهو، تربچه و گشنیز؛ محتوای ویتامین ث (در هر دو شرایط کشت خاکی و آبکشت) در تمام سبزی‌ها به‌جز شوید و گشنیز و محتوای تمام عناصر معدنی اندازه‌گیری شده (فسفر، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، آهن، روی، منگنز و مس) به جز عنصر روی در مرحله میکروگرین نسبت به مرحله بالغ بیشتر‌ بود. بر اساس نتایج این آزمایش می­توان نتیجه گرفت که تولید و پرورش گیاهان در مرحله میکروگرین می‌تواند به عنوان یک روش مناسب با ارزش غذایی بالا، مورد توجه پرورش­دهندگان سبزی قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent579
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v33i1.70902
dc.subjectمیکروگرینfa_IR
dc.subjectترکیبات فنلیfa_IR
dc.subjectفعالیت ضداکسیداسیونیfa_IR
dc.titleمقایسه مواد معدنی و ترکیبات زیست فعال شش گونه سبزی در مرحله میکروگرین در دو سیستم آبکشت و کشت خاکیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ولیعصر رفسنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ولی عصر رفسنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ولیعصر رفسنجانfa_IR
dc.citation.volume33
dc.citation.issue1
dc.citation.spage113
dc.citation.epage126


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد