| dc.contributor.author | پارسا مطلق, بهاره | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضوانی مقدم, پرویز | fa_IR |
| dc.contributor.author | قربانی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اعظمی ساردویی, ذبیح اله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:17:56Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:17:56Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:17:56Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:17:56Z | |
| dc.date.issued | 2018-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-12-15 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-09-25 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پارسا مطلق, بهاره, رضوانی مقدم, پرویز, قربانی, رضا, اعظمی ساردویی, ذبیح اله. (1397). بررسی کودهای آلی، شیمیایی، زیستی بر نیاز حرارتی، مراحل نموی و برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L.) تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری. علوم باغبانی, 32(1), 93-108. doi: 10.22067/jhorts4.v32i1.61048 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i1.61048 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_36429.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817617 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق با هدف ارزیابی کودهای آلی، شیمیایی، زیستی بر نیاز حرارتی، مراحل نموی و برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری، در سال زراعی 93-1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه جیرفت، به صورت کرتهای خرد شده نواری در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. سطوح آب آبیاری در سه سطح 60 ، 80 و 100 درصد نیاز آبی گیاه بهعنوان عامل کرتهای افقی و منبع تغذیهای گیاه در 5 سطح (کود زیستی مایکوریزا، ورمیکمپوست، کود گاوی، کود شیمیایی (نیتروژن، فسفر و پتاسیم) و تیمار شاهد) بهعنوان عامل کرتهای عمودی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که درجه روز رشد سطوح مختلف آبیاری و منابع مختلف تغذیهای، بسیار مشابه بود، اینطور بهنظر میرسد آغاز گلدهی گیاه چای ترش بیشتر تحت تأثیر فتوپریودیسم بوده و میزان آب قابل دسترس گیاه و تغذیهی آن تأثیر بسیار اندکی داشته است. همچنین اثر سطوح مختلف آب آبیاری و منابع مختلف تغذیهای بر شاخص سطح برگ و تجمع ماده خشک معنیدار بود. بیشترین شاخص دوام سطح برگ در سطح آبیاری 100 و 80 درصد نیاز آبی گیاه و منبع تغذیهای کود گاوی و ورمیکمپوست مشاهده شد. بیشترین عملکرد کاسبرگ خشک (1217 کیلوگرم در هکتار) در سطح 100 درصد نیاز آبی گیاه و منبع تغذیهای کود گاوی و کمترین آن در تیمار شاهد در سطح 60 درصد نیاز آبی گیاه (493 کیلوگرم در هکتار) بهدست آمد. با توجه به شرایط خاکی و اقلیم منطقه مورد مطالعه، استفاده از تیمارهای کود گاوی یا ورمیکمپوست در کنار میزان آبیاری 80 درصد نیاز آبی گیاه بهمنظور رشد گیاه چای ترش مناسب به نظر میرسد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 603 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i1.61048 | |
| dc.subject | تنش خشکی | fa_IR |
| dc.subject | درجه روز رشد | fa_IR |
| dc.subject | صفات مهم زراعی | fa_IR |
| dc.subject | مایکوریزا | fa_IR |
| dc.title | بررسی کودهای آلی، شیمیایی، زیستی بر نیاز حرارتی، مراحل نموی و برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L.) تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه جیرفت | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه فردوسی مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه جیرفت | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 93 | |
| dc.citation.epage | 108 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-3827-3878 | |