نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپارسا مطلق, بهارهfa_IR
dc.contributor.authorرضوانی مقدم, پرویزfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorاعظمی ساردویی, ذبیح الهfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:17:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:17:56Z
dc.date.available1400-03-19T21:17:56Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:17:56Z
dc.date.issued2018-05-22en_US
dc.date.issued1397-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-12-15en_US
dc.date.submitted1395-09-25fa_IR
dc.identifier.citationپارسا مطلق, بهاره, رضوانی مقدم, پرویز, قربانی, رضا, اعظمی ساردویی, ذبیح اله. (1397). بررسی کودهای آلی، شیمیایی، زیستی بر نیاز حرارتی، مراحل نموی و برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L.) تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری. علوم باغبانی, 32(1), 93-108. doi: 10.22067/jhorts4.v32i1.61048fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i1.61048
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36429.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817617
dc.description.abstractاین تحقیق با هدف ارزیابی کودهای آلی، شیمیایی، زیستی بر نیاز حرارتی، مراحل نموی و برخی شاخص‌های فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاری، در سال زراعی 93-1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه جیرفت، به صورت کرت‌های خرد شده نواری در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. سطوح آب آبیاری در سه سطح 60 ، 80 و 100 درصد نیاز آبی گیاه به‌عنوان عامل کرت‌های افقی و منبع تغذیه‌ا‌ی گیاه در 5 سطح (کود زیستی مایکوریزا، ورمی‌کمپوست، کود گاوی، کود شیمیایی (نیتروژن، فسفر و پتاسیم) و تیمار شاهد) به‌عنوان عامل کرت‌های عمودی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که درجه روز رشد سطوح مختلف آبیاری و منابع مختلف تغذیه‌ای، بسیار مشابه بود، این‌طور به‌نظر می‌رسد آغاز گل‌دهی گیاه چای ترش بیشتر تحت تأثیر فتوپریودیسم بوده و میزان آب قابل دسترس گیاه و تغذیه‌ی آن تأثیر بسیار اندکی داشته است. همچنین اثر سطوح مختلف آب آبیاری و منابع مختلف تغذیه‌ای بر شاخص سطح برگ و تجمع ماده خشک معنی‌دار بود. بیشترین شاخص دوام سطح برگ در سطح آبیاری 100 و 80 درصد نیاز آبی گیاه و منبع تغذیه‌ای کود گاوی و ورمی‌کمپوست مشاهده شد. بیشترین عملکرد کاسبرگ خشک (1217 کیلوگرم در هکتار) در سطح 100 درصد نیاز آبی گیاه و منبع تغذیه‌ای کود گاوی و کمترین آن در تیمار شاهد در سطح 60 درصد نیاز آبی گیاه (493 کیلوگرم در هکتار) به‌دست آمد. با توجه به شرایط خاکی و اقلیم منطقه مورد مطالعه، استفاده از تیمارهای کود گاوی یا ورمی‌کمپوست در کنار میزان آبیاری 80 درصد نیاز آبی گیاه به‌منظور رشد گیاه چای ترش مناسب به نظر می‌رسد.fa_IR
dc.format.extent603
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i1.61048
dc.subjectتنش خشکیfa_IR
dc.subjectدرجه روز رشدfa_IR
dc.subjectصفات مهم زراعیfa_IR
dc.subjectمایکوریزاfa_IR
dc.titleبررسی کودهای آلی، شیمیایی، زیستی بر نیاز حرارتی، مراحل نموی و برخی شاخصهای فیزیولوژیک گیاه دارویی چای ترش (Hibiscus sabdariffa L.) تحت تاثیر سطوح مختلف آب آبیاریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه جیرفتfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه فردوسی مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه جیرفتfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue1
dc.citation.spage93
dc.citation.epage108
nlai.contributor.orcid0000-0002-3827-3878


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد