| dc.contributor.author | مرادی نژاد, فرید | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسن پور, سارا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سیاری, محمد حسن | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1400-03-19T21:17:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-06-09T21:17:45Z | |
| dc.date.available | 1400-03-19T21:17:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-06-09T21:17:45Z | |
| dc.date.issued | 2018-05-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-11-14 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-08-24 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | مرادی نژاد, فرید, حسن پور, سارا, سیاری, محمد حسن. (1397). تاثیر محلول پاشی قبل از برداشت کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفیت میوه تازه زرشک بیدانه. علوم باغبانی, 32(1), 61-74. doi: 10.22067/jhorts4.v32i1.60331 | fa_IR |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i1.60331 | |
| dc.identifier.uri | https://jhs.um.ac.ir/article_36411.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817615 | |
| dc.description.abstract | زرشک بی دانه با نام علمیvar. Asperma Berberis vulgaris L. یکی از مهمترین محصولات باغی و دارویی خراسان جنوبی است. میوه تازه زرشک دارای آب فراوان و پوستی نازک در مرحله رسیدگی بوده و از اینرو حساس به ترکیدگی و فساد در طی مراحل مختلف برداشت، انبارداری و فرآوری می باشد. از اینرو آزمایش حاضر به صورت کرتهای خرد شده در زمان و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار در باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی بیرجند، در سال 1393 انجام شد. تیمارها شامل محلول پاشی پیش از برداشت با اسید سالیسیلیک (1 و 3 میلیمولار)، کلریدکلسیم (1 و 2 درصد) و آب مقطر (شاهد) بود. ارزیابی های مختلف در زمان برداشت و در 30، 60 و90 روز پس از نگهداری در انبار سرد با دمای 5/0±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5 ± 85 درصد انجام شد. نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک 1 میلیمولار باعث افزایش وزن تر، حجم، pH، مواد جامد محلول، اسیدآسکوربیک و اسیدیته قابل تیتر میوه زرشک بیدانه نسبت به سایر تیمارها شد. همچنین تیمار اسید سالیسیلیک 3 میلیمولار باعث کاهش نشت یونی میوه زرشک شد که میتوان از آن به عنوان یک تیمار مناسب برای کاهش آسیب سرمایی استفاده کرد. تیمار کلرید کلسیم 2 درصد نیز بیشترین تاثیر را بر کاهش افت وزن نسبت به سایر تیمارها داشت. تیمارهای شیمیایی کلرید کلسیم 2 درصد و اسید سالیسیلیک 1 میلیمولار بیشترین تاثیر را در بهبود ویژگیهای فیزیکوشیمیایی میوه زرشک بیدانه داشتند. بطورکلی محلول پاشی قبل از برداشت زرشک بیدانه با اسید سالیسیلیک و کلرید کلسیم موجب بهبود کیفیت و کاهش ضایعات در طی دوره انبارمانی میوه تازه شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 465 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.relation.ispartof | علوم باغبانی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i1.60331 | |
| dc.subject | اسید آسکوربیک | fa_IR |
| dc.subject | پس از برداشت | fa_IR |
| dc.subject | دوره انبارمانی | fa_IR |
| dc.subject | کاهش ضایعات | fa_IR |
| dc.title | تاثیر محلول پاشی قبل از برداشت کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفیت میوه تازه زرشک بیدانه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقالات پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه بیرجند | fa_IR |
| dc.citation.volume | 32 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 61 | |
| dc.citation.epage | 74 | |