نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمرادی نژاد, فریدfa_IR
dc.contributor.authorحسن ‍‍‍‍پور, ساراfa_IR
dc.contributor.authorسیاری, محمد حسنfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-19T21:17:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-09T21:17:45Z
dc.date.available1400-03-19T21:17:44Zfa_IR
dc.date.available2021-06-09T21:17:45Z
dc.date.issued2018-05-22en_US
dc.date.issued1397-03-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-14en_US
dc.date.submitted1395-08-24fa_IR
dc.identifier.citationمرادی نژاد, فرید, حسن ‍‍‍‍پور, سارا, سیاری, محمد حسن. (1397). تاثیر محلول پاشی قبل از برداشت کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفیت میوه تازه زرشک بی‌دانه. علوم باغبانی, 32(1), 61-74. doi: 10.22067/jhorts4.v32i1.60331fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i1.60331
dc.identifier.urihttps://jhs.um.ac.ir/article_36411.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/817615
dc.description.abstractزرشک بی دانه با نام علمیvar. Asperma Berberis vulgaris L. یکی از مهمترین محصولات باغی و دارویی خراسان جنوبی است. میوه تازه زرشک دارای آب فراوان و پوستی نازک در مرحله رسیدگی بوده و از اینرو حساس به ترکیدگی و فساد در طی مراحل مختلف برداشت، انبارداری و فرآوری می باشد. از اینرو آزمایش حاضر به صورت کرتهای خرد شده در زمان و در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با پنج تیمار و سه تکرار در باغ تحقیقاتی دانشکده کشاورزی بیرجند، در سال 1393 انجام شد. تیمارها شامل محلول پاشی پیش از برداشت با اسید سالیسیلیک (1 و 3 میلی‌مولار)، کلریدکلسیم (1 و 2 درصد) و آب مقطر (شاهد) بود. ارزیابی های مختلف در زمان برداشت و در 30، 60 و90 روز پس از نگهداری در انبار سرد با دمای 5/0±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 5 ± 85 درصد انجام شد. نتایج نشان داد که اسید سالیسیلیک 1 میلی‌مولار باعث افزایش وزن تر، حجم، pH، مواد جامد محلول، اسیدآسکوربیک و اسیدیته قابل تیتر میوه زرشک بی‌دانه نسبت به سایر تیمارها شد. همچنین تیمار اسید سالیسیلیک 3 میلی‌مولار باعث کاهش نشت یونی میوه زرشک شد که می‌توان از آن به عنوان یک تیمار مناسب برای کاهش آسیب سرمایی استفاده کرد. تیمار کلرید کلسیم 2 درصد نیز بیشترین تاثیر را بر کاهش افت وزن نسبت به سایر تیمارها داشت. تیمارهای شیمیایی کلرید کلسیم 2 درصد و اسید سالیسیلیک 1 میلی‌مولار بیشترین تاثیر را در بهبود ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی میوه زرشک بی‌دانه داشتند. بطورکلی محلول پاشی قبل از برداشت زرشک بی‌دانه با اسید سالیسیلیک و کلرید کلسیم موجب بهبود کیفیت و کاهش ضایعات در طی دوره انبارمانی میوه تازه شد.fa_IR
dc.format.extent465
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofعلوم باغبانیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/jhorts4.v32i1.60331
dc.subjectاسید آسکوربیکfa_IR
dc.subjectپس از برداشتfa_IR
dc.subjectدوره انبارمانیfa_IR
dc.subjectکاهش ضایعاتfa_IR
dc.titleتاثیر محلول پاشی قبل از برداشت کلرید کلسیم و اسید سالیسیلیک بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و کیفیت میوه تازه زرشک بی‌دانهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue1
dc.citation.spage61
dc.citation.epage74


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد