نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسید حسنی, میرحامدfa_IR
dc.contributor.authorسجادی, میرمسعودfa_IR
dc.contributor.authorفلاحتکار, بهرامfa_IR
dc.contributor.authorیوسفی, ایوبfa_IR
dc.contributor.authorحلاجیان, علیfa_IR
dc.contributor.authorحسین پور زلتی, علیfa_IR
dc.contributor.authorمحسنی, محمودfa_IR
dc.contributor.authorقرباتی واقعی, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-13T07:26:17Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-03T07:26:18Z
dc.date.available1400-03-13T07:26:17Zfa_IR
dc.date.available2021-06-03T07:26:18Z
dc.date.issued2021-04-01en_US
dc.date.issued1400-01-12fa_IR
dc.identifier.citationسید حسنی, میرحامد, سجادی, میرمسعود, فلاحتکار, بهرام, یوسفی, ایوب, حلاجیان, علی, حسین پور زلتی, علی, محسنی, محمود, قرباتی واقعی, رضا. (1400). مقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی تأثیر جایگزینی تلفیقی پروتئین‌‌های گیاهی و جانوری به‌ جای پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌‌های سوماتیک بدنی فیل ماهی (Huso huso) پرورشی. مجله علمي شيلات ايران, 30(1), 119-134.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2465-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/811859
dc.description.abstract به منظور کاهش سهم پودر ماهی در جیره غذایی فیل ماهی، ترکیبی از پروتئین‌های گیاهی و جانوری شامل پودر ضایعات مرغ، گلوتن ذرت، گلوتن گندم، پودر سویای فرآوری شده، پودر ضایعات مرغ، پودر گوشت و استخوان و پودر خون ساخته شد که از لحاظ ترکیب شیمیایی حاوی پروتئین، چربی، کربوهیدرات و ماده خشک) و پروفایل آمینواسید مشابه پودر ماهی بود و در سطوح جایگزینی 20، 40، 60 و 80 درصد (MPP20، MPP40، MPP60 و MPP80) جایگزین پودر ماهی (FM) در جیره‌هایی با سطوح یکسان پروتئین (44 درصد) و انرژی (18 مگاژول/کیلوگرم) گردید. در مطالعه حاضر، 150 عدد  فیل ماهی در 5 تیمار (هر تیمار دارای سه تکرار) با میانگین وزن 5/6±167 گرم در یک طرح بلوک تصادفی در 15وان فایبرگلاس نیم‌‌تنی، بدون دارا بودن اختلاف معنی‌‌دار آماری توزیع (05/0<p) و از جیره‏های مزبور تا حد سیری تغذیه شدند و شاخص‌های رشد، ترکیب لاشه، شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی در آنها مورد مطالعه قرار گرفتند. در پایان دوره تغذیه نتایج حاکی از آن بود که شاخص‌های رشد از جیره‌های مختلف غذایی تاثیر نپذیرفته است و اختلاف معنی‌داری در شاخص‌های وزن نهایی، طول نهایی، ضریب چاقی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، رشد روزانه، ضریب تبدیل و کارایی غذا و نسبت بازده پروتئین مشاهده نشد (05/0<p).  اما میزان پروتئین و چربی لاشه ماهیان تغذیه‌ شده با جیرهMPP60  و MPP80 به‌ترتیب  در مقایسه با ماهیان تغذیه ‌شده با جیره حاوی پودر ماهی به طور معنی‌داری کاهش و افزایش یافتند (05/0>p). در این بررسی اختلاف معنی‌داری در شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی ماهیان تغذیه ‌شده با جیره حاوی پودر ماهی و ماهیان سایر تیمارها مشاهده نشد (05/0<p). به‌نظر می‌رسد که جایگزینی 80 درصد از مخلوط پروتئین‌های حیوانی و گیاهی به‌جای پودر ماهی بدون تاثیر منفی بر شاخص‌های رشد، شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی در فیل ماهی در حال رشد، وجود دارد.  fa_IR
dc.format.extent470
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectفیل ماهیfa_IR
dc.subjectترکیب پروتئین حیوانی و گیاهیfa_IR
dc.subjectشاخص های رشدfa_IR
dc.subjectشاخص‌‌های هپاتوسوماتیک و احشاییfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleمقاله علمی – پژوهشی: ارزیابی تأثیر جایگزینی تلفیقی پروتئین‌‌های گیاهی و جانوری به‌ جای پودر ماهی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌‌های سوماتیک بدنی فیل ماهی (Huso huso) پرورشیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.department1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464fa_IR
dc.contributor.department2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران. صندوق پستی: 1144fa_IR
dc.contributor.department2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران. صندوق پستی: 1144fa_IR
dc.contributor.department1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464fa_IR
dc.contributor.department1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464fa_IR
dc.contributor.department1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464fa_IR
dc.contributor.department1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464fa_IR
dc.contributor.department1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464fa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue1
dc.citation.spage119
dc.citation.epage134


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد