نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorخالدی, شیلرfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی, شمس الدینfa_IR
dc.date.accessioned1400-03-13T06:19:56Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-06-03T06:19:58Z
dc.date.available1400-03-13T06:19:56Zfa_IR
dc.date.available2021-06-03T06:19:58Z
dc.date.issued2021-03-01en_US
dc.date.issued1399-12-11fa_IR
dc.identifier.citationخالدی, شیلر, احمدی, شمس الدین. (1399). ضرورت مصرف ویتامین D در پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-19. مجله علوم پزشکی رازی, 28(1), 95-108.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-6546-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/811212
dc.description.abstractبیماری کووید-19 در اواخر سال 2019 در شهر ووهان چین شروع  و به سرعت به یک همه‌گیری جهانی تبدیل شد اما تاکنون درمان اختصاصی برای آن ارائه نشده است. در این بیماری، با حمله یک نوع کرونا ویروس جدید به نام SARS-CoV2 به سلول‌های پوششی ریه و تخریب آن ها، مشکلات حاد تنفسی ایجاد می‌شود. تحریک بیش از حد سلول‌های ایمنی در اثر عفونت ویروسی موجب طوفان سایتوکینی نیز می‌شود که عوارض آن همراه با مشکلات حاد تنفسی از عوامل اصلی وخیم شدن وضع بیمار و بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه هستند. با وجود استفاده از داروهای ضد ویروسی و ضدالتهابی، در بعضی از موارد اقدامات پزشکی نیز موثر نبوده و به مرگ بیمار منجر می‌شود. مطالعات مختلفی نقش مثبت ویتامین D را در جلوگیری از ابتلای به بیماری کووید-19 و نیز کاهش اثرات وخیم ناشی از بیماری را گزارش کرده‌اند. ویتامین D علاوه بر نقش در هومئوستازی کلسیم و متابولیسم استخوان، در تقویت و تنظیم سیستم ایمنی نیز اهمیت زیادی دارد. بنابراین ویتامین D  با تقویت سیستم ایمنی و افزایش تولید عوامل آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی، می‌تواند نقش موثری در پیشگیری از ابتلای به کووید-19 داشته باشد. همچنین این ویتامین با تعدیل فعالیت و افزایش کارایی سلول‌های ایمنی طبیعی و اختصاصی و نیز کاهش التهاب ناشی از تحریک بیش از حد آن ها، می‌تواند در کاهش علائم بیماری‌ کووید-19 موثر باشد. بنا به دلایل مختلف اقلیمی، فرهنگی و اعتقادی، بخش بزرگی از جمعیت ایران به ویژه زنان با کمبود ویتامین D مواجه هستند. بنابراین اندازه‌گیری سطح سرمی ویتامین D و جبران کمبود‌های احتمالی این ویتامین می‌تواند در پیشگیری و مقابله با بیماری کووید-19 موثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر در تولید ویتامین D، نقش و مکانیسم‌های عملکرد این ویتامین در پیشگیری از ابتلای به کووید-19 و کاهش عوارض ناشی از آن در مبتلایان به این بیماری می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent1121
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectویتامین Dfa_IR
dc.subjectکووید-19fa_IR
dc.subjectالتهابfa_IR
dc.subjectسیستم ایمنیfa_IR
dc.subjectدرمان پیشگیرانهfa_IR
dc.subjectایمونوپاتولوژیfa_IR
dc.titleضرورت مصرف ویتامین D در پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-19fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمروريfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه کردستان، سنندج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه کردستان، سنندج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue1
dc.citation.spage95
dc.citation.epage108


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد