مقاله علمی – پژوهشی: تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه آقطی (Sambucus ebulus) بر عملکرد رشد و پاسخهای ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
حسینی شکرابی, سید پژمانشاه رکنی, شهروزنظری, کاوسشمسایی مهرجان, مهدیتوتونچی مشهور, سعیدنوع مدرک
Textكاربردي
زبان مدرک
فارسیچکیده
این مطالعه به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف عصاره گیاه آقطی بر شاخصهای رشد و ایمنی سرم در ماهیان کپور معمولی انجام شد. برای این منظور ماهیان با میانگین وزنی 3/0±1/15 گرم با سطوح مختلف عصاره آقطی شامل: سطح 0 (شاهد)، 5/2، 5 و 10 گرم عصاره در کیلوگرم خوراک در 12 ونیرو فایبرگلاس با تراکم 30 عدد ماهی طی مدت 56 روز غذادهی شدند. بر اساس نتایج رشد، میزان وزن نهایی (7/0±7/32 گرم)، وزن کسب شده (5/0±5/17 گرم)، درصد افزایش وزن (9/1±4/115)، نرخ رشد ویژه (04/0±98/0 گرم/روز)، ضریب تبدیل غذایی (05/0±31/2)، شاخص وضعیت (04/0±47/1) و ضریب کارایی پروتئین (08/0±03/1) در تیمار 10 گرم عصاره آقطی در کیلوگرم خوراک نسبت به سایر تیمارها اختلاف معنیداری نشان داد (05/0p
کلید واژگان
عصاره آقطیماهی کپور معمولی
رشد
بازماندگی
شاخصهای ایمنی
بهداشت و بيماريهاي آبزيان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2021-04-011400-01-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقاتدانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات
مجتمع آزمایشگاهی زکریای رازی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




