• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 0, شماره
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 0, شماره
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاًثیر جایگزینی میکسی مبتنی بر پروتئینهای گیاهی و جانوری بجای پودر ماهی بر شاخص‌های رشد، ترکیب لاشه، شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی فیلماهی (Huso huso) پرورشی

    (ندگان)پدیدآور
    سید حسنی, حامدسجادی, مسعودفلاحتکار, بهرامیوسفی, ایوبحلاجیان, علیحسین پور زلتی, علیمحسنی, محمودقرباتی واقعی, رضا
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مخلوطی از پروتئین‌های گیاهی و جانوری (پودر ضایعات مرغ، گلوتن ذرت،گلوتن گندم، پودر سویای فرآوری شده، پودر ضایعات مرغ، پودر گوشت و استخوان و پودر خون) که از لحاظ ترکیب شیمیایی (پروتئین، چربی، کربوهیدرات و ماده خشک) و پروفایل آمینواسید مشابه پودر ماهی بود، در سطوح جایگزینی 20، 40، 60 و 80 درصد (MPP20،MPP40، MPP60 و MPP80) جایگزین پودر ماهی (FM) در جیره‌هایی با سطوح یکسان پروتئین (44 درصد) و انرژی (18 مگاژول/کیلوگرم) گردید. فیلماهیان با میانگین وزن 5/6 ±167 گرم از جیره‏های مزبور تا حد سیری تغذیه و شاخص‌های رشد، ترکیب لاشه، شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی آن‌ها مورد مطالعه قرار گرفت. شاخص‌های رشد از جیره‌های مختلف غذایی تاثیر نپذیرفت و اختلاف معنی‌داری در شاخص‌های وزن نهایی، طول نهایی، ضریب چاقی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، رشد روزانه، ضریب تبدیل و کارایی غذا و نسبت بازده پروتئین مشاهده نشد (P>0.05).  به ترتیب پروتئین و چربی لاشه ماهیان تغذیه‌شده با جیرهMPP60  و MPP80 در مقایسه با ماهیان تغذیه‌شده با جیره مبتنی بر پودر ماهی به‌طور معنی‌داری کاهش و افزایش یافتند (P0.05).  به ترتیب پروتئین و چربی لاشه ماهیان تغذیه‌شده با جیرهMPP60  و MPP80 در مقایسه با ماهیان تغذیه‌شده با جیره مبتنی بر پودر ماهی به‌طور معنی‌داری کاهش و افزایش یافتند (P0.05). نتایج این آزمایش نشان می‌دهد که امکان جایگزینی 80 درصد از مخلوط پروتئین‌های حیوانی و گیاهی به‌جای پودر ماهی بدون تاثیر منفی بر شاخص‌های رشد، شاخص هپاتوسوماتیک و احشایی در فیلماهی در حال رشد وجود دارد.
    کلید واژگان
    بچه فیل‌ماهی
    مخلوط پروتئین حیوانی و گیاهی
    رشد
    ترکیب لاشه
    شاخص
    هپاتوسوماتیک
    شاخص احشایی
    تغذيه

    تاریخ نشر
    2020-07-01
    1399-04-11
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464
    2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران. صندوق پستی: 1144
    2- گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران. صندوق پستی: 1144
    1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464
    1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464
    1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464
    1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464
    1- موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران. صندوق پستی 41635-3464

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    http://isfj.ir/article-1-2465-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/799992

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب