تاثیر تمرین یوگا همراه با رژیم غذایی DASH برسطوح پلاسمایی ویتامینD و کلسیم زنان مبتلا به دیابت بارداری
(ندگان)پدیدآور
عیاشی زاده, کبریگله داری, محمد
نوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه و هدف: ویتامین D یکی از ریزمغذی هایی است که در ارتباط با مقاوت به انسولین می باشد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر هشت هفته ورزش یوگا به همراه رژیم غذایی DASH بر سطوح پلاسمایی ویتامین D و کلسیم زنان مبتلا به دیابت بارداری بود.
روش کار: در تحقیق نیمه تجربی حاضر 20 زن مبتلا به دیابت بارداری به سه گروه تمرین یوگا (8 نفر)، رژیم DASH (5 نفر) و تمرین همراه با رژیم (7 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرین شامل هشت هفته تمرینات یوگا، سه جلسه در هفته و هر جلسه نیز به مدت 60-50 دقیقه بود. رژیم غذایی DASH نیز طبق برنامه متخصصص تغذیه کنترل شد. خونگیری قبل و پس از هشت هفته مداخلات اندازه گیری شد. برای بررسی تغییرات درون گروهی و بین گروهی به ترتیب از آزمون t همبسته و تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و سطح معنی داری 05/0 ≥ P استفاده شد.
یافته ها: کاهش معنی داری در سطح ویتامین D در گروه تمرین (017/0 = P) و افزایش معنی داری در سطح کلسیم گروه DASH (009/0 = P) و کاهش معنی داری در قند خون ناشتا در گروه ترکیبی (019/0 = P) و DASH (008/0 = P) مشاهده شد. کاهش قند خون ناشتا در گروه ترکیبی به صورت معنی داری بیشتر از گروه DASH بود (045/0 = P).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان گفت که روش های مداخله تمرین یوگا و رژیم غذایی DASH روش های مناسبی برای کنترل گلیسمیک در دیابت بارداری هستند.
کلید واژگان
دیابت بارداریتمرین یوگا
رژیم غذایی DASH
ویتامین D
کلسیم
علوم تغذیه
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2021-04-011400-01-12
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ایرانشاپا
2228-70432228-7051



