جایگاه کشاورزی شهری در ارتقاء بهرهوری کشاورزی و امنیت غذایی
(ندگان)پدیدآور
ملکی نژاد, حسینمحمدزاده, فاطمهطاهرپور, مهشیدنوع مدرک
Textكاربردي
زبان مدرک
فارسیچکیده
جهان امروز با مشکلات افزایش جمعیت، شهر نشینی، افزایش نیاز به غذا، کاهش منابع آب و تخریب محیط زیست روبهرو است."کشاورزی شهری" به عنوان بخشی از فعالیتهای شهری فرصتی برای ایجاد تغییرات مثبت در نظام غذایی جهان و تولید مواد غذایی با کیفیت میباشد. ورود هدفمند کشاورزی شهری به منظر شهری راه حل جدیدی برای مقابله با مشکلات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی میباشد. به طور قطع با گسترش شهرها و رشد جمعیت شهری تقاضا برای مواد غذایی افزایش پیدا میکند. کشاورزی همواره اصلیترین تأمین کننده مواد غذایی بشر بوده است و امنیت غذایی را برای جامعه ایجاد کند. کشاورزی شهری در کنار محاسن و مزایای خود دارای چالشهایی نیز هست. شهرها کانونهای اصلی تحقق اهداف توسعه پایدار میباشند و از این رو تولید مواد غذایی با کیفیت در کمترین مکان و کوتاهترین زمان بسیار مهم است، با تولید غذا روی بامها، حیاط منازل و عرصههای مناسب شهری و با اعمال مدیریت صحیح میتوان نیاز غذایی شهروندان را تاًمین و کیفیت محیط زیست شهری را حفظ کرد. همچنین فرصتی برای اقشار کمدرآمد شهری فراهم میشود تا با ایجاد اشتغال و کاهش هزینههای غذایی خانوار به امنیت غذایی برسند. از این رو تحقیق حاضر براساس روش مروری و توصیفی و با استفاده از مطالعات کتابخانهای میباشد.
کلید واژگان
افزایش جمعیتامنیت غذایی
توسعه پایدار
کشاورزی شهری
نظام غذایی
تخصصي
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-12-011399-09-11
ناشر
انجمن سیستمهای سطوح آبگیر باران ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه یزددانشگاه یزد
دانشگاه یزد




