نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorدرویش‌زاده, رضاfa_IR
dc.contributor.authorدرویش‌زاده, رضاfa_IR
dc.contributor.authorارجمند, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorارجمند, نجمهfa_IR
dc.contributor.authorنجف‌زاده, رقیهfa_IR
dc.contributor.authorنجف‌زاده, رقیهfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, رضاfa_IR
dc.contributor.authorحیدری, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-12-04T16:15:52Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-22T16:15:53Z
dc.date.available1399-12-04T16:15:52Zfa_IR
dc.date.available2021-02-22T16:15:53Z
dc.date.issued2018-09-01en_US
dc.date.issued1397-06-10fa_IR
dc.identifier.citationدرویش‌زاده, رضا, درویش‌زاده, رضا, ارجمند, نجمه, ارجمند, نجمه, نجف‌زاده, رقیه, نجف‌زاده, رقیه, حیدری, رضا, حیدری, رضا. (1397). محتوای پرولین، پروتئین کل و الگوی الکتروفورزی پروتئین در آفتابگردان در واکنش به بیماری قارچی اسکلروتینیا اسکلروتیوروم. زیست‌فناوری مدرس, 9(2), 285-291.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-24441-other.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/766607
dc.description.abstractاهداف: اسکلروتینیا از بیماری‌های قارچی مهم آفتابگردان در ایران است که عملکرد این محصول را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هدف پژوهش حاضر بررسی محتوای پرولین، پروتئین کل و الگوی الکتروفورزی پروتئین در آفتابگردان در واکنش به بیماری قارچی اسکلروتینیا اسکلروتیوروم بود. مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر محتوای پرولین، پروتئین کل و الگوی الکتروفورزی پروتئینی لاین‌های حساس و مقاوم آفتابگردان (C۱۰۰ و C۳۹) در زمان‌های مختلف پس از آلودگی با جدایه‌های قارچی اسکلروتینیا اسکلروتیوروم (SSKH۴۱ و SSU۱۰۷) تحت شرایط کنترل‌شده و به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با ۳ تکرار و ۱۸ نمونه در داخل هر تکرار، بررسی و با گروه شاهد مقایسه شدند. تفکیک و جداسازی پروتئین‌های کل استخراج‌شده با سیستم الکتروفورزی سدیم‌دودسیل‌سولفات- ژل پلی‌آکریل‌آمید )SDS-PAGE (صورت گرفت. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۲۲ از طریق آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره و آزمون توکی تحلیل شدند. یافته‌ها: لاین مقاوم C۳۹ در تمامی زمان‌های پس از آلودگی، میزان پرولین بیشتری در مقایسه با شاهد و سایر گروه‌ها داشت. میزان پروتئین کل گیاهان شاهد در مقایسه با گیاهان آلوده‌شده با هر دو جدایه قارچی بیشتر بود. آلودگی قارچی باعث تجمع پروتئین‌هایی با وزن مولکولی پایین در هر دو لاین شد، به‌طوری که تعدادی از پروتئین‌ها در لاین مقاوم تولید و تعدادی از آنها در لاین حساس حذف شدند. نتیجه‌گیری: لاین مقاوم C۳۹ آفتابگردان آلوده‌شده با جدایه قارچی SSU۱۰۷ اسکلروتینیا اسکلروتیوروم، بیشترین میزان پرولین را دارد. آلودگی قارچی به‌خصوص در لاین‌های مقاوم باعث کاهش میزان پروتئین کل و تجمع پروتئین‌هایی با وزن مولکولی پایین در لاین مقاوم و حساس می‌شود.  fa_IR
dc.format.extent520
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectآفتابگردانfa_IR
dc.subjectاسکلروتینیا اسکلروتیورومfa_IR
dc.subjectپرولینfa_IR
dc.subjectالگوی الکتروفورزی پروتئینfa_IR
dc.titleمحتوای پرولین، پروتئین کل و الگوی الکتروفورزی پروتئین در آفتابگردان در واکنش به بیماری قارچی اسکلروتینیا اسکلروتیورومfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue2
dc.citation.spage285
dc.citation.epage291


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد