نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعباسی, حمیدهfa_IR
dc.contributor.authorعباسی, حمیدهfa_IR
dc.contributor.authorکامرانی, احسانfa_IR
dc.contributor.authorکامرانی, احسانfa_IR
dc.contributor.authorامراللهی‌بیوکی, نرگسfa_IR
dc.contributor.authorامراللهی‌بیوکی, نرگسfa_IR
dc.contributor.authorاحسان‌پور, مریمfa_IR
dc.contributor.authorاحسان‌پور, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-12-04T16:14:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-22T16:14:30Z
dc.date.available1399-12-04T16:14:28Zfa_IR
dc.date.available2021-02-22T16:14:30Z
dc.date.issued2018-09-01en_US
dc.date.issued1397-06-10fa_IR
dc.identifier.citationعباسی, حمیده, عباسی, حمیده, کامرانی, احسان, کامرانی, احسان, امراللهی‌بیوکی, نرگس, امراللهی‌بیوکی, نرگس, احسان‌پور, مریم, احسان‌پور, مریم. (1397). اثرات ضدباکتریایی، ضدقارچی و سایتوتوکسیک عصاره‌های گونه شقایق دریایی موکتی خلیج فارس. زیست‌فناوری مدرس, 9(3), 403-409.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2115
dc.identifier.issn2476-6917
dc.identifier.urihttp://biot.modares.ac.ir/article-22-24443-other.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/766594
dc.description.abstractاهداف: هیچ گونه مطالعه آنتی‌باکتریال روی شقایق‌های دریایی در منطقه خلیج فارس در ایران انجام نشده است، بنابراین هدف این پژوهش، بررسی اثرات ضدباکتریایی، ضدقارچی و سایتوتوکسیک عصاره‌های گونه شقایق دریایی موکتی خلیج فارس بود. مواد و روش‌ها: در این پژوهش تجربی، نمونه‌های شقایق دریایی از سواحل خلیج فارس (جزیره هرمز)، جمع‌آوری و عصاره‌گیری آنها با حلال‌های آلی متانول، دی‌کلرومتان و استون صورت پذیرفت. اثر عصاره‌ها بر باکتری‌های بیماری‌زای انسانی شامل اشریشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس اورئوس و همچنین دو سویه قارچی کاندیدا آلبیکانس و آسپرژیلوس نایجر با روش دیسک دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت. خاصیت سیتوتوکسیک این شقایق با استفاده از روش BST بر آرتمیا سالینا ارزیابی شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS ۱۹ از طریق آزمون رگرسیون پروبیت مورد تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: عصاره‌های مورد مطالعه اثر ضدباکتریایی کمی از خود نشان دادند. عصاره استونی اثر ضدقارچی را در برابر سویه قارچی آسپرژیلوس نایجر با هاله عدم رشد ۱۷میلی‌متر در وزن ۱۶میکروگرم نشان داد. عصاره متانولی بافت شقایق دارای خاصیت سیتوتوکسیک بیشتری با LC۵۰ کمتر (۶۰۹/۳۳۰میکروگرم بر میلی‌لیتر) نسبت به عصاره‌های استون و دی‌کلرومتان‌ بود. نتیجه‌گیری: عصاره‌های متانولی، استونی و دی‌کلرومتانی استخراجی از شقایق دریایی موکتی، خاصیت ضدقارچی زیادی نسبت به خاصیت آنتی‌باکتریال آنها دارند. همچنین این شقایق اثرات سیتوتوکسیک قابل ملاحظه‌ای دارد که در عصاره متانولی نسبت به عصاره‌های استون و دی‌کلرومتان بیشتر است.fa_IR
dc.format.extent580
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofزیست‌فناوری مدرسfa_IR
dc.relation.ispartofModares Journal of Biotechnologyen_US
dc.subjectشقایق دریایی موکتیfa_IR
dc.subjectفعالیت ضدباکتریfa_IR
dc.subjectفعالیت ضدقارچیfa_IR
dc.subjectسیتوتوکسیکfa_IR
dc.subjectانتشار دیسکfa_IR
dc.titleاثرات ضدباکتریایی، ضدقارچی و سایتوتوکسیک عصاره‌های گونه شقایق دریایی موکتی خلیج فارسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست‌شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، ایرانfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue3
dc.citation.spage403
dc.citation.epage409


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد