نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorهمایونی راد, عزیزfa_IR
dc.contributor.authorهمایونی راد, عزیزfa_IR
dc.contributor.authorاروج زاده, پروینfa_IR
dc.contributor.authorاروج زاده, پروینfa_IR
dc.contributor.authorعباسی, امینfa_IR
dc.contributor.authorعباسی, امینfa_IR
dc.date.accessioned1399-12-04T08:59:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-22T08:59:33Z
dc.date.available1399-12-04T08:59:32Zfa_IR
dc.date.available2021-02-22T08:59:33Z
dc.date.issued2021-01-01en_US
dc.date.issued1399-10-12fa_IR
dc.identifier.citationهمایونی راد, عزیز, همایونی راد, عزیز, اروج زاده, پروین, اروج زاده, پروین, عباسی, امین, عباسی, امین. (1399). تأثیر مخمر کلورومایسس مارکسیانوس به عنوان یک پروبیوتیک بر ویژگی‫های میکروبیولوژیک و حسی ماست قالبی طی نگهداری یخچالی. مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل, 20(2), 254-268.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7280
dc.identifier.issn2228-7299
dc.identifier.urihttp://jarums.arums.ac.ir/article-1-1924-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/763454
dc.description.abstractزمینه و هدف: محصولات لبنی پروبیوتیک از جمله غذاهای فراسودمند هستند که تاکنون تأثیر مثبت آن­ها بر سلامت مصرف کنندگان توسط شواهد علمی به تأیید رسیده است. ماست به عنوان یکی از غذاهای فراسودمند لبنی پر طرفدار در ایران مطرح است که جای دادن پروبیوتیک­ها در آن می‌تواند منجر به بهبود ویژگی­های میکروبیولوژیک و حسی محصول شده و متعاقباً نقش حیاتی در ارتقا وضعیت سلامت جامعه داشته باشد. هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر مخمر پروبیوتیک کلورومایسس مارکسیانوس بر ویژگی­های میکروبیولوژیک و حسی ماست پروبیوتیک طی نگهداری یخچالی است. روش کار: در مطالعه حاضر از مخمر کلورومایسس مارکسیانوس PTCC=5189 برای تولید ماست پروبیوتیک و آسپرژیلوس پارازیتیکوسPTCC=5018 (IR 63)  و پنی­سیلیوم نوتاتوم PTCC=5074 به عنوان عوامل بیماری­زا شناخته شده و دخیل در فساد ماست در شرایط آزمایشگاهی استفاده گردید. تغییرات شمار مخمر پروبیوتیک و گونه­های عامل فساد و همچنین مقبولیت حسی نمونه‌ها طی 28 روز نگهداری در دمای 4 درجه‌ی سانتی­گراد ارزیابی و با نمونه شاهد مقایسه شد.   یافته­ها: جمعیت هر دو گونه عامل ایجاد فساد طی نگهداری یخچالی، تحت تأثیر حضور کلورومایسس مارکسیانوس به صـــورت معنی­داری کاهش یافت (0/01< p). تعداد کلورومایســـس مارکســـیانوس پس از 28 روز نگهداری، با تــعداد log CFU/g 7/35 در حد مطلوب و توصیه شده فدراسیون بین‌المللی لبنیات قرار داشت. نتایج ارزیابی حسی بیانگر این است که پس از 28 روز نگهداری یخچالی، ماست معمولی پذیرش بیشتری نسبت به ماست پروبیوتیک داشت هرچند این اختلاف معنی­ دار نبود. نتیجه ­گیری: کلورومایسس مارکسیانوس تأثیر چشم­گیری در بهبود ویژگی‌های میکروبیولوژیک داشته و می­تواند در فرمولاسیون و تولید ماست پروبیوتیک با قابلیت نگهداری بالا و مقبولیت حسی قابل قبول مورد استفاده قرار گیردfa_IR
dc.format.extent1658
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofمجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Ardabil University of Medical Sciencesen_US
dc.subjectماستfa_IR
dc.subjectکلورومایسس مارکسیانوسfa_IR
dc.subjectآسپرژیلوس پارازیتیکوسfa_IR
dc.subjectپنی‌سیلیوم نوتاتومfa_IR
dc.subjectغذای فراسودمندfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.titleتأثیر مخمر کلورومایسس مارکسیانوس به عنوان یک پروبیوتیک بر ویژگی‫های میکروبیولوژیک و حسی ماست قالبی طی نگهداری یخچالیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله اصیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده‌ تغذیه و علوم غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده‌ تغذیه و علوم غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده‌ تغذیه و علوم غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده‌ تغذیه و علوم غذایی، مرکز تحقیقات تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکمیته تحقیقات دانشجویان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentکمیته تحقیقات دانشجویان، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرانfa_IR
dc.citation.volume20
dc.citation.issue2
dc.citation.spage254
dc.citation.epage268


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد