| dc.contributor.author | کوچکپور, گلاره | fa_IR |
| dc.contributor.author | کوچکپور, گلاره | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی-اصفهانی, فیروزه | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی-اصفهانی, فیروزه | fa_IR |
| dc.contributor.author | دانشپور, مریم السادات | fa_IR |
| dc.contributor.author | دانشپور, مریم السادات | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرمیران, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, فریدون | fa_IR |
| dc.contributor.author | عزیزی, فریدون | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-03T20:56:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-21T20:56:43Z | |
| dc.date.available | 1399-12-03T20:56:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-21T20:56:43Z | |
| dc.date.issued | 2019-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کوچکپور, گلاره, کوچکپور, گلاره, حسینی-اصفهانی, فیروزه, حسینی-اصفهانی, فیروزه, دانشپور, مریم السادات, دانشپور, مریم السادات, میرمیران, پروین, میرمیران, پروین, عزیزی, فریدون, عزیزی, فریدون. (1397). برهمکنش گروههای غذایی با هریک از پلیمورفیسمهای CCND2، ZNT8 و MC4R در رابطه با خطر سندرم متابولیک و اجزای آن. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 76(10), 678-685. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-9280-other.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/758688 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: تناقضات متعددی در زمینه نقش تنوعهای غذایی و مصرف گروههای غذایی بر ابتلا به سندرم متابولیک وجود دارد. این مطالعه با هدف تعیین برهمکنش گروههای غذایی با پلیمورفیسمهای CCND۲ rs۱۱۰۶۳۰۶۹، ZNT۸ rs۱۳۲۶۶۶۳۴ و MC۴R rs۱۲۹۷۰۱۳۴ در رابطه با خطر سندرم متابولیک و هریک از اجزای آن انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه در پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و از فروردین ۱۳۸۴ تا اسفند ۱۳۹۳ انجام شد. در این پژوهش مورد-شاهدی، دادههای ۱۶۳۴(۸۱۷ جفت)، مورد و شاهد از میان شرکتکنندگان مطالعه کوهورت قند و لیپید تهران انتخاب شدند. افراد مورد و شاهد از نظر سن، جنس و سالهای پیگیری جور شدند. دریافتهای تغذیهای از طریق پرسشنامه روا و پایا بسامد خوراک بهدست آمد. پلیمورفیسمها به روش Amplification refractory mutation system-polymerase chain (ARMS-PCR) تعیین ژنوتیپ شدند.
یافتهها: برهمکنش بین rs۱۲۹۷۰۱۳۴ با مصرف سبزیجات سبز رنگ، گوشت قرمز و نوشیدنیهای شیرین شده به ترتیب در ارتباط با خطر HDL-C پایین، تریگلیسرید بالا و قندخون ناشتا بالا مشاهده شد (۰/۰۵P<). برهمکنش بین rs۱۳۲۶۶۶۳۴ با دریافت میان وعدههای شور (۰/۰۲P=) و دریافت ماهی (۰/۰۴P=) در ارتباط با خطر چاقی شکمی وجود داشت. مصرف سبزیجات توانست اثر rs۱۱۰۶۳۰۶۹ بر روی سندرم متابولیک را تعدیل کند و تداخل معناداری بین rs۱۱۰۶۳۰۶۹ با مصرف سبزیها، سبزیهای قرمز-زرد و میوهها بهترتیب بر روی خطر قندخون ناشتا بالا، HDL-C پایین و فشارخون بالا مشاهده شد.
نتیجهگیری: برای پیشگیری از سندرم متابولیک، افراد حامل آلل پرخطر rs۱۲۹۷۰۱۳۴ از مصرف گوشت قرمز پرهیز کرده در حالیکه مصرف سبزی و ماهی در افراد دارای آلل پرخطر rs۱۱۰۶۳۰۶۹ و rs۱۳۲۶۶۶۳۴ میبایستی مدنظر قرار گیرد. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.subject | آلل | fa_IR |
| dc.subject | مطالعه مورد-شاهدی | fa_IR |
| dc.subject | سندرم متابولیک | fa_IR |
| dc.subject | پلیمورفیسم | fa_IR |
| dc.title | برهمکنش گروههای غذایی با هریک از پلیمورفیسمهای CCND2، ZNT8 و MC4R در رابطه با خطر سندرم متابولیک و اجزای آن | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات سلولی مولکولی غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات سلولی مولکولی غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات تغذیه در بیماریهای غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات غدد درونریز، پژوهشکده علوم غدد درونریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 76 | |
| dc.citation.issue | 10 | |
| dc.citation.spage | 678 | |
| dc.citation.epage | 685 | |