| dc.contributor.author | سلطاندلال, محمد مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطاندلال, محمد مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مشیری, منا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مشیری, منا | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرشفیعی, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | میرشفیعی, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | دورقی, معصومه | fa_IR |
| dc.contributor.author | دورقی, معصومه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی, فرهاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی, فرهاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | غلامی, مهرداد | fa_IR |
| dc.contributor.author | غلامی, مهرداد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-03T20:55:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-21T20:55:33Z | |
| dc.date.available | 1399-12-03T20:55:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-21T20:55:33Z | |
| dc.date.issued | 2019-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-11-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سلطاندلال, محمد مهدی, سلطاندلال, محمد مهدی, مشیری, منا, مشیری, منا, میرشفیعی, عباس, میرشفیعی, عباس, دورقی, معصومه, دورقی, معصومه, رضایی, فرهاد, رضایی, فرهاد, غلامی, مهرداد, غلامی, مهرداد. (1397). بررسی اثر باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC1643 و لاکتوباسیلوس کازیی PTCC 1608 بر روی بیان ژنهای TLR2 و TLR4 در سلولهای HT29 عفونی شده با سالمونلا انتریتیدیس. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 76(11), 724-730. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-9383-other.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/758675 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: گونههای لاکتوباسیلوس بهدلیل داشتن توانایی تعدیل پاسخهای ایمنی در انسان و اثرات درمانی در اختلالات التهابی، بهعنوان باکتریهای پروبیوتیک در نظر گرفته شدهاند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات استرینهای پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس بر روی بیان ژنهای TLR۲, TLR۴ در ردهی سلولهای سرطان کولون (HT-۲۹) عفونی شده با سالمونلا انتریتیدیس بود.
روش بررسی: این مطالعه تجربی از فروردین تا اسفند ۱۳۹۵ در مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی تهران اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. در این مطالعه از دو سویه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC۱۶۴۳ و لاکتوباسیلوس کازیی PTCC ۱۶۰۸ استفاده شد. سلولهای HT۲۹ کشت داده شدند و سپس این سلولها پیش و پس از چالش با پاتوژن، توسط سویههای پروبیوتیکی لاکتوباسیلوس تیمار شدند. پس از استخراج RNA تام از سلولها و سنتز cDNA، توانایی لاکتوباسیلوسها در تعدیل بیان ژنهای TLR-۲ و TLR-۴ توسط روش Real-time PCR مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: یافتههﺎی ﻣﺎ نشان داد ﮐﻪ پس از تیمار ﺳﻠﻮلهﺎی ﺳﺎﻟﻢ و غیرعفونی HT۲۹، ﺑﺎ هﺮ یﮏ از دو ﺑﺎﮐﺘﺮی ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ، ﺑﯿﺎن ژنهﺎی TLR۲-۴ ﺑﻪﻃﻮر چشمگیری اﻓﺰایﺶ داشت. ﺑﺮﺧﻼف آن، ﻣﯿﺰان ﺑﯿﺎن ایﻦ دو ژن در ﺳﻠﻮلهﺎی آﻟﻮده ﺑﻪ ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼ اﻧﺘﺮیﺘﯿﺪیﺲ، پیش و پس از درﻣﺎن ﺑﺎ هﺮ یﮏ از ﺑﺎﮐﺘﺮیهﺎی ﭘﺮوﺑﯿﻮﺗﯿﮏ ﻻﮐﺘﻮﺑﺎﺳﯿﻠﻮس اﺳﯿﺪوﻓﯿﻠﻮس و ﻻﮐﺘﻮﺑﺎﺳﯿﻠﻮس ﮐﺎزیی ﺑﻪصورت معناداری ﮐﺎهﺶ یﺎﻓﺖ (۰/۰۵P<).
نتیجهگیری: با توجه به نتایج بهدستآمده، لاکتوباسیلوسهای پروبیوتیکی دارای اثر چشمگیر ضدالتهابی در برابر بیماریزایی باکتری سالمونلا انتریتیدیس هستند. اما در این مطالعه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس فعالیت ضد التهابی قویتری را نسبت به لاکتوباسیلوس کازیی از خود نشان داد.
| fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.subject | لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس | fa_IR |
| dc.subject | لاکتوباسیلوس کازیی | fa_IR |
| dc.subject | پروبیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | سالمونلا انتریتیدیس | fa_IR |
| dc.subject | گیرندههای شبه Toll. | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثر باکتریهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس PTCC1643 و لاکتوباسیلوس کازیی PTCC 1608 بر روی بیان ژنهای TLR2 و TLR4 در سلولهای HT29 عفونی شده با سالمونلا انتریتیدیس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه ایمنیشناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه ایمنیشناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه ویروسشناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه ویروسشناسی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروبشناسی و ویروسشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه میکروبشناسی و ویروسشناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 76 | |
| dc.citation.issue | 11 | |
| dc.citation.spage | 724 | |
| dc.citation.epage | 730 | |