| dc.contributor.author | بکائی, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | بکائی, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبرین, حسامالدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبرین, حسامالدین | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیگی, بهناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | بیگی, بهناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسی فرخانی, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسی فرخانی, احسان | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-03T20:49:33Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-21T20:49:33Z | |
| dc.date.available | 1399-12-03T20:49:33Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-21T20:49:33Z | |
| dc.date.issued | 2020-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-12-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بکائی, سعید, بکائی, سعید, اکبرین, حسامالدین, اکبرین, حسامالدین, بیگی, بهناز, بیگی, بهناز, موسی فرخانی, احسان, موسی فرخانی, احسان. (1398). مرگومیر بیماریهای منتقله از راه غذا در ایران، سالهای 1390 تا 1397: گزارش کوتاه. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 78(1), 48-52. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-10373-other.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/758608 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: امروزه بهدلیل تغییر سبک زندگی افراد بیماریهای منتقله از راه غذا رو به افزایش است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان مرگومیر در اثر این بیماریها صورت گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه مقطعی که در بازه زمانی فروردین ۱۳۹۰ تا اسفند ۱۳۹۷ انجام گرفت، دادههای مربوط به متوفیان ثبت شده براساس سیستم کددهی بینالمللی بیماریها ICD-۱۰ از سامانه ثبت و طبقهبندی علل مرگومیر ایران برای مرگ در اثر بیماریهای منتقله از راه آب و غذا استخراج گردید. متغیرهای مورد بررسی شامل سن، جنسیت، ملیت و محل سکونت افراد بود.
یافتهها: بیشترین موارد مرگ در سن ۶۰ سال و بالاتر (۰/۰۰۱<P) و در مردان رخ داد (۰/۱۱۰P=). غالب متوفیان از افراد ساکن مناطق شهری (۰/۰۰۰۱>P) و در فصول گرم گزارش شدند. در این مطالعه میزان مرگ خام ۱۰ مورد به ازای هر یک میلیون نفر از جمعیت بهدست آمد.
نتیجهگیری: بین میزان رخداد مرگ در اثر عوامل باکتریایی مختلف، تفاوت چشمگیری وجود داشت. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.subject | پژوهشهای مقطعی | fa_IR |
| dc.subject | بیماریهای منتقله از راه غذا | fa_IR |
| dc.subject | ایران | fa_IR |
| dc.subject | مرگومیر | fa_IR |
| dc.title | مرگومیر بیماریهای منتقله از راه غذا در ایران، سالهای 1390 تا 1397: گزارش کوتاه | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | گزارش كوتاه | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی اختلالات مصرف مواد و رفتارهای اعتیادی، مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه مهندسی بهداشت محیط، مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی اختلالات مصرف مواد و رفتارهای اعتیادی، مرکز تحقیقات روانپزشکی و علوم رفتاری مشهد، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 78 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 48 | |
| dc.citation.epage | 52 | |