| dc.contributor.author | اسفندیاری, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسفندیاری, زهرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مراثی, محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مراثی, محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | استکی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | استکی, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | صنعتی, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | صنعتی, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | پناهی, الناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | پناهی, الناز | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبری, نادر | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبری, نادر | fa_IR |
| dc.contributor.author | مدنی, رویاالسادات | fa_IR |
| dc.contributor.author | مدنی, رویاالسادات | fa_IR |
| dc.contributor.author | مصبریان تنها, ژیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | مصبریان تنها, ژیلا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-03T20:45:52Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-21T20:45:52Z | |
| dc.date.available | 1399-12-03T20:45:52Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-21T20:45:52Z | |
| dc.date.issued | 2019-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-01-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اسفندیاری, زهرا, اسفندیاری, زهرا, مراثی, محمد رضا, مراثی, محمد رضا, استکی, فاطمه, استکی, فاطمه, صنعتی, وحید, صنعتی, وحید, پناهی, الناز, پناهی, الناز, اکبری, نادر, اکبری, نادر, مدنی, رویاالسادات, مدنی, رویاالسادات, مصبریان تنها, ژیلا, مصبریان تنها, ژیلا. (1398). اثربخشی آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به انتخاب محصول غذایی مناسب براساس نشانگر رنگی تغذیهای (چراغ راهنما) مندرج بر بستهبندی محصولات غذایی. مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران, 77(1), 54-62. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1683-1764 | |
| dc.identifier.issn | 1735-7322 | |
| dc.identifier.uri | http://tumj.tums.ac.ir/article-1-9568-other.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/758579 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: آموزش جامعه در راستای تغذیه صحیح میتواند نقش مهمی در کاهش شیوع بیماریهای غیرواگیر داشته باشد. نشانگر رنگی تغذیهای (چراغ راهنما) مندرج بر بستهبندی محصولات غذایی مقادیر عوامل خطر در بروز بیماریهای غیرواگیر (انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدچرب ترانس) را به مصرفکنندگان انتقال میدهد. شدت خطر عوامل گفتهشده از طریق سه رنگ قرمز، زرد و سبز بهترتیب نشاندهنده خطر، هشدار در مصرف مکرر و ایمن جهت استفاده از محصولات غذایی براساس شرایط بدنی و جسمانی مصرفکنندگان ارایه میشود. پژوهش کنونی با هدف تاثیر آموزش بر میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به انتخاب غذای مناسب براساس نشانگرهای رنگی تغذیهای مندرج بر بستهبندی محصولات غذایی صورت پذیرفت.
روش بررسی: در مطالعه تجربی کنونی، انتخاب تصادفی ۳۷۹ نفر از دانشجویان ۹ دانشکده فعال در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان صورت پذیرفت. آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان در مورد نشانگر رنگی تغذیهای براساس تکمیل پرسشنامه محقق-ساخته از دی ۱۳۹۵ تا اسفند ۱۳۹۶ اندازهگیری شد. آموزش بهصورت چهرهبهچهره با استفاده از پمفلت صورت گرفت و در فاصله زمانی سه تا شش ماه پس از آموزش، دوباره آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان با تکمیل پرسشنامه تعیین شد.
یافتهها: میانگین امتیاز آگاهی، نگرش و عملکرد پیش ازآموزش بهترتیب۰/۸۴±۱/۱۲، ۲±۱۴/۴۴ و ۲/۲±۲/۵۲ بود. امتیازات پس از آموزش به ۰/۷۵±۱۱/۷۲، ۳/۱۸±۱۸/۶۷ و ۴/۷±۱۷/۶۹ ارتقا یافت. تفاوت معناداری در امتیازات آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان پیش و پس از آموزش مشاهده شد (۰/۰۵P<).
نتیجهگیری: آموزش نشانگر رنگی تغذیهای نقش موثری در بهبود آگاهی، نگرش و تا حدودی عملکرد دانشجویان در انتخاب محصول غذایی مناسب داشت. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Tehran University Medical Journal | en_US |
| dc.subject | نگرش | fa_IR |
| dc.subject | آموزش | fa_IR |
| dc.subject | برچسب محصول غذایی | fa_IR |
| dc.subject | ایران | fa_IR |
| dc.subject | آگاهی | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | دانشجویان | fa_IR |
| dc.subject | نشانگر رنگی تغذیهای | fa_IR |
| dc.title | اثربخشی آموزش بر آگاهی، نگرش و عملکرد دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نسبت به انتخاب محصول غذایی مناسب براساس نشانگر رنگی تغذیهای (چراغ راهنما) مندرج بر بستهبندی محصولات غذایی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله اصیل | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. گروه تحقیق و توسعه، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. گروه تحقیق و توسعه، معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات سرطانشناسی امدی اندرسون، دانشگاه تکزاس، هوستون، تکزاس، آمریکا. | fa_IR |
| dc.contributor.department | مرکز تحقیقات سرطانشناسی امدی اندرسون، دانشگاه تکزاس، هوستون، تکزاس، آمریکا. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 77 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 54 | |
| dc.citation.epage | 62 | |