| dc.contributor.author | استبرقی, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | استبرقی, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | امینی, کیومرث | fa_IR |
| dc.contributor.author | امینی, کیومرث | fa_IR |
| dc.contributor.author | شجاعی سعدی, بهروز | fa_IR |
| dc.contributor.author | شجاعی سعدی, بهروز | fa_IR |
| dc.contributor.author | اقدامیان, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | اقدامیان, سعید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-12-01T15:34:15Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-19T15:34:16Z | |
| dc.date.available | 1399-12-01T15:34:15Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-19T15:34:16Z | |
| dc.date.issued | 2020-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | استبرقی, احسان, استبرقی, احسان, امینی, کیومرث, امینی, کیومرث, شجاعی سعدی, بهروز, شجاعی سعدی, بهروز, اقدامیان, سعید, اقدامیان, سعید. (1399). مطالعه مولکولی ژن اینتگرون سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از منابع غذایی و تاثیر پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر بیان آن با روش Real time PCR. مجله علوم پزشکی رازی, 27(7), 65-77. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-6197-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/741209 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: باکتری سالمونلا از خانواده انتروباکتریاسه باکتری رودهای، گرم منفی، بی هوازی اختیاری است. سالمونلا طیف وسیعی از مهرهداران را تحت تأثیر قرار داده عمدتاً از طریق تماس مستقیم و غیرمستقیم با منشأ آلوده منتقل میشود. سالمونلوزیس بیماری خطرناک عفونی و بیماری مشترک انسان و حیوانات است. ژن اینتگرون (int) در مقاومت دارویی و انتشار باکتری در بدن میزبان موثر و عامل مهم در مقاومت دارویی باکتریها است. هدف بررسی مولکولی ژن اینتگرون سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از منابع غذایی و تاثیر پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر بیان آن با روش Real time PCR میباشد.
روش کار: در این پروژه 138 نمونه مواد غذایی (شیر، گوشت، مرغ، ماهی و غیره) از شهر اراک جداسازی گردید. در ظرف استریل و درپوش دار مخصوص با رعایت شرایط دمایی به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل شد. در آزمایشگاه جهت آماده سازی نمونه ها پس از سانتریفوژ از مایع فوقانی در ظرف استریل جهت آزمایشات نگهداری شد. محیطهای انتخابی افتراقی مک کانکی آگار (MC) سالمونلا-شیگلا (SS) آگار، بیسموت سولفیت آگار برای 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی گراد قرار گرفت.
یافتهها: از بین 138 نمونه موادغذایی با روش بیوشیمیایی تعداد 12 جدایه سالمونلا تیفی موریوم جدا گردید، روش واکنش زنجیرهای پلیمراز جهت افتراق و بررسی حضور ژن اینتگرون انجام گرفت. سالمونلا تیفی موریوم دارای بیشترین اهمیت بیماریزایی در انسان و دام و طیور است که عامل رایج منتقله از طریق مدفوع و مواد غذایی جهانی میباشد.
نتیجهگیری: در این مطالعه میزان Fold Change برای ژن intI برابر 13/1- که بیانگر انست که این ژن در گروه تیمار شده نسبت به گروه غیر تیمار 13/1 برابر کاهش دارد و این عمل اثر ضد میکروبی پروبیوتیک بیفیدو باکتریوم بیفیدوم بر بیان ژن اینتگرون نشان داد. در واقع درمان ترکیبی پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم با داروهای ضد میکروبی رایج، اثرات ضد باکتری خوبی را علیه گونههای سالمونلا نشان میدهند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1078 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | سالمونلا تیفی موریوم | fa_IR |
| dc.subject | حساسیت آنتی بیوتیکی | fa_IR |
| dc.subject | Real time PCR | fa_IR |
| dc.subject | میکروبیولوژی | fa_IR |
| dc.title | مطالعه مولکولی ژن اینتگرون سالمونلا تیفی موریوم جدا شده از منابع غذایی و تاثیر پروبیوتیک بیفیدوباکتریوم بیفیدوم بر بیان آن با روش Real time PCR | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهربابک، ، شهربابک، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهربابک، ، شهربابک، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم پایه، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد اراک ، اراک، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی ،واحد اراک ، اراک، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، زنجان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ابهر، زنجان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 7 | |
| dc.citation.spage | 65 | |
| dc.citation.epage | 77 | |