نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقاسمی, فائقهfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی, فائقهfa_IR
dc.contributor.authorمحبی, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorمحبی, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorاراضی, حمیدfa_IR
dc.contributor.authorاراضی, حمیدfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:52:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:52:44Z
dc.date.available1399-11-30T13:52:44Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:52:44Z
dc.date.issued2020-03-20en_US
dc.date.issued1399-01-01fa_IR
dc.date.submitted2017-12-11en_US
dc.date.submitted1396-09-20fa_IR
dc.identifier.citationقاسمی, فائقه, قاسمی, فائقه, محبی, حمید, محبی, حمید, اراضی, حمید, اراضی, حمید. (1399). اثر نوشیدن شیر کم‌چرب، شیرسویا و آب بر آب‌گیری مجدد و عملکرد ورزشی در دختران جوان تمرین‌کرده. فیزیولوژی ورزشی, 12(45), 45-60. doi: 10.22089/spj.2018.5210.1691fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2018.5210.1691
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_1616.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723824
dc.description.abstractهدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسة اثر نوشیدن شیر، شیرسویا و آب بر آب­گیری ­مجدد و زمان رسیدن به خستگی در دختران جوان تمرین­کرده بود. هشت دختر تمرین­کرده (سن 74/0 ± 37/21 سال، شاخص تودة بدن 49/1 ± 062/22 کیلوگرم بر مترمربع، حداکثر اکسیژن مصرفی 83/1 ± 09/43 میلی­لیتر بر کیلوگرم در دقیقه) به‌عنوان آزمودنی در پژوهش حاضر شرکت کردند. آزمودنی­ها فعالیت تناوبی را روی تردمیل با شدت 75 درصد ضربان قلب بیشینه در دوره­های 20 دقیقه­ای برای کاهش وزن 17/0 ± 8/1 درصد تودة بدن اجرا کردند و به‌صورت متقاطع تصادفی یکی از نوشیدنی­ها شامل شیر­کم­چرب، شیر­سویا و آب را به میزان 150 درصد تودة بدنی ازدست‌رفته مصرف کردند. نمونه­های ادرار در شش مرحله جمع­آوری شدند و میزان حجم ادرار و وزن مخصوص ادرار اندازه‏گیری شد و پس از پایان ریکاوری سه‌ساعته، آزمون بروس برای بررسی عملکرد ورزشی اجرا شد. حجم کل ادرار تولیدی در دو آزمون شیر و شیرسویا در مقایسه با آزمون آب کاهشی معنادار داشت (P < 0.05). تعادل خالص مایع بدن در دو آزمون شیر و شیر­سویا در مقایسه با آزمون آب به­طور معنا­داری مثبت بود (P < 0.05). همچنین، زمان رسیدن به خستگی، در هر دو آزمون شیر و شیر­سویا نسبت به آزمون آب بیشتر بود (P < 0.05)؛ باوجوداین، بین دو نوبت شیر و شیرسویا تفاوتی معنا­دار در حجم ­کل ادرار تولیدی، تعادل خالص مایع بدن و زمان رسیدن به خستگی وجود نداشت (P > 0.05)؛ بنابراین، باید گفت که هر دو نوشیدنی شیر و شیر­سویا به بهبود آب­گیری مجدد و تعادل مایعات پس از فعالیت ورزشی منجر می­شوند و می­توانند سبب بهبود عملکرد ورزشی شوند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2018.5210.1691
dc.subjectتعادل مایعاتfa_IR
dc.subjectخستگیfa_IR
dc.subjectشیرfa_IR
dc.subjectشیرسویاfa_IR
dc.subjectتغذیه ورزشیfa_IR
dc.titleاثر نوشیدن شیر کم‌چرب، شیرسویا و آب بر آب‌گیری مجدد و عملکرد ورزشی در دختران جوان تمرین‌کردهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی‌ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی‌ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue45
dc.citation.spage45
dc.citation.epage60
nlai.contributor.orcid0000-0002-1594-6515


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد