| dc.contributor.author | قاسمی, فائقه | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسمی, فائقه | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبی, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | محبی, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | اراضی, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | اراضی, حمید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-11-30T13:52:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-18T13:52:44Z | |
| dc.date.available | 1399-11-30T13:52:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-18T13:52:44Z | |
| dc.date.issued | 2020-03-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-01-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-12-11 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-09-20 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | قاسمی, فائقه, قاسمی, فائقه, محبی, حمید, محبی, حمید, اراضی, حمید, اراضی, حمید. (1399). اثر نوشیدن شیر کمچرب، شیرسویا و آب بر آبگیری مجدد و عملکرد ورزشی در دختران جوان تمرینکرده. فیزیولوژی ورزشی, 12(45), 45-60. doi: 10.22089/spj.2018.5210.1691 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-164X | |
| dc.identifier.issn | 2476-7050 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22089/spj.2018.5210.1691 | |
| dc.identifier.uri | https://spj.ssrc.ac.ir/article_1616.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723824 | |
| dc.description.abstract | هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسة اثر نوشیدن شیر، شیرسویا و آب بر آبگیری مجدد و زمان رسیدن به خستگی در دختران جوان تمرینکرده بود. هشت دختر تمرینکرده (سن 74/0 ± 37/21 سال، شاخص تودة بدن 49/1 ± 062/22 کیلوگرم بر مترمربع، حداکثر اکسیژن مصرفی 83/1 ± 09/43 میلیلیتر بر کیلوگرم در دقیقه) بهعنوان آزمودنی در پژوهش حاضر شرکت کردند. آزمودنیها فعالیت تناوبی را روی تردمیل با شدت 75 درصد ضربان قلب بیشینه در دورههای 20 دقیقهای برای کاهش وزن 17/0 ± 8/1 درصد تودة بدن اجرا کردند و بهصورت متقاطع تصادفی یکی از نوشیدنیها شامل شیرکمچرب، شیرسویا و آب را به میزان 150 درصد تودة بدنی ازدسترفته مصرف کردند. نمونههای ادرار در شش مرحله جمعآوری شدند و میزان حجم ادرار و وزن مخصوص ادرار اندازهگیری شد و پس از پایان ریکاوری سهساعته، آزمون بروس برای بررسی عملکرد ورزشی اجرا شد. حجم کل ادرار تولیدی در دو آزمون شیر و شیرسویا در مقایسه با آزمون آب کاهشی معنادار داشت (P < 0.05). تعادل خالص مایع بدن در دو آزمون شیر و شیرسویا در مقایسه با آزمون آب بهطور معناداری مثبت بود (P < 0.05). همچنین، زمان رسیدن به خستگی، در هر دو آزمون شیر و شیرسویا نسبت به آزمون آب بیشتر بود (P < 0.05)؛ باوجوداین، بین دو نوبت شیر و شیرسویا تفاوتی معنادار در حجم کل ادرار تولیدی، تعادل خالص مایع بدن و زمان رسیدن به خستگی وجود نداشت (P > 0.05)؛ بنابراین، باید گفت که هر دو نوشیدنی شیر و شیرسویا به بهبود آبگیری مجدد و تعادل مایعات پس از فعالیت ورزشی منجر میشوند و میتوانند سبب بهبود عملکرد ورزشی شوند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فیزیولوژی ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22089/spj.2018.5210.1691 | |
| dc.subject | تعادل مایعات | fa_IR |
| dc.subject | خستگی | fa_IR |
| dc.subject | شیر | fa_IR |
| dc.subject | شیرسویا | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه ورزشی | fa_IR |
| dc.title | اثر نوشیدن شیر کمچرب، شیرسویا و آب بر آبگیری مجدد و عملکرد ورزشی در دختران جوان تمرینکرده | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناسیارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | کارشناسیارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه گیلان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 12 | |
| dc.citation.issue | 45 | |
| dc.citation.spage | 45 | |
| dc.citation.epage | 60 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-1594-6515 | |