تأثیر تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر مسیر PGC-1a/FNDC5/Irisin در موشهای نر C57BL/6
(ندگان)پدیدآور
کاظمی نسب, فاطمهکاظمی نسب, فاطمهمرندی, سید محمدمرندی, سید محمدقائدی, کامرانقائدی, کامراناسفرجانی, فهیمهاسفرجانی, فهیمهنصراصفهانی, محمد حسیننصراصفهانی, محمد حسین
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف مطالعة حاضر، بررسی تأثیر تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر مسیر PGC-1a/FNDC5/Irisin در بافت عضلة دوقلو و بافت چربی احشایی در موشهای نر C57BL/6 بود. موشها بهطور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: رژیم غذایی پرچرب- تمرین (HF-E)، رژیم غذایی پرچرب- بیتحرک (HF-S)، رژیم غذایی کمچرب-تمرین (LF-E) و رژیم غذایی کمچرب- بیتحرک (LF-S). موشهای گروه تمرینی بهمدت هشت هفته و پنج روز در هفته با سرعت متوسط 19 متر بر دقیقه و بهمدت 45 دقیقه، تحتتمرین روی تردمیل قرار گرفتند. 24 ساعت پس از آخرین جلسة تمرینی، موشها قربانی شدند و برای اندازهگیری ایریزین پلاسما، خونگیری از موشها انجام شد. بافت عضلة دوقلو و چربی احشایی جدا شد و برای اندازهگیری بیان mRNAPGC-1a و mRNAFNDC5 در نیتروژن مایع فریز شد. از آزمون آنالیز واریانس دوطرفه در سطح معناداری P 0.05). نتایج مطالعة حاضر نشان میدهد که رژیم غذایی پرچرب موجب افزایش بیان FNDC5 در بافت عضلة دوقلو میشود. همچنین، احتمالاَ ارتباطی متقابل بین بیانFNDC5 عضلانی و تودة چربی بدن وجود داردکه انجام مطالعاتی در آینده برای بررسی مکانیسمهای سلولی و مولکولی آن لازم بهنظر میرسد.
کلید واژگان
رژیم غذایی پرچربتمرین استقامتی
ژنPGC-1a
ژنFNDC5
ایریزین
متابولیسم ورزشی
شماره نشریه
41تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه اصفهاندانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه اصفهان
استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه اصفهان
استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه اصفهان
استاد زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه اصفهان
استاد زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشگاه اصفهان
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه اصفهان
دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه اصفهان
استاد جنین شناسی، پژوهشگاه رویان
استاد جنین شناسی، پژوهشگاه رویان
شاپا
2322-164X2476-7050



