| dc.contributor.author | اکبری, عبدالله | fa_IR |
| dc.contributor.author | اکبری, عبدالله | fa_IR |
| dc.contributor.author | تأدیبی, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | تأدیبی, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهپور, ناصر | fa_IR |
| dc.contributor.author | بهپور, ناصر | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-11-30T13:47:28Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-18T13:47:28Z | |
| dc.date.available | 1399-11-30T13:47:28Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-18T13:47:28Z | |
| dc.date.issued | 2018-10-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-08-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2017-12-27 | en_US |
| dc.date.submitted | 1396-10-06 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبری, عبدالله, اکبری, عبدالله, تأدیبی, وحید, تأدیبی, وحید, بهپور, ناصر, بهپور, ناصر. (1397). آثار یک دوره تمرین هوازی و مصرف خوراکی استویا بر شاخصهای گلیسمیک، مقاومت به انسولین و عملکرد سلولهای بتای موشهای صحرایی دیابتی. فیزیولوژی ورزشی, 10(39), 127-142. doi: 10.22089/spj.2018.5285.1703 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-164X | |
| dc.identifier.issn | 2476-7050 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22089/spj.2018.5285.1703 | |
| dc.identifier.uri | https://spj.ssrc.ac.ir/article_1287.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723764 | |
| dc.description.abstract | هدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر تمرین هوازی و مصرف عصارة استویا بر شاخصهای گلیسمیک، مقاومت به انسولین و عملکرد سلولهای بتای موشهای صحرایی دیابتی بود. در این مطالعه، 28 ﺳﺮ موش صحرایی ﻧﺮ ﻧﮋاد وﻳﺴﺘﺎر ﺑﺎ میانگین وزنی 8/15± 86/188 ﮔﺮم بهﻃﻮر ﺗﺼﺎدﻓﻲ به چهار گروه (ﻛﻨﺘﺮل دﻳﺎﺑﺘﻲ، دﻳﺎﺑﺘﻲ ﺗﻤﺮﻳﻦ، دیابتی عصاره و دیابتی تمرین همراه با مصرف استویا) تقسیم شدند. ﺗﻤﺮﻳنات هوازی ﺷﺎﻣﻞ دویدن روی نوار گردان، پنج روز در ﻫﻔﺘﻪ بهمدت شش ﻫﻔﺘﻪ بود و دریافت عصاره نیز برای همین مدت ادامه یافت. در پایان مداخلة ﺳﻄﻮح ﮔﻠﻮﻛﺰ، اﻧﺴﻮﻟﻴﻦ سرم برای سنجش شاخصHOMA-IR و HOMA-β اﻧﺪازهﮔﻴﺮی شد. نتایج نشان داد که برنامة تمرینی هوازی و دریافت عصارة استویا سبب کاهش معنادار سطوح گلوکز و افزایش معنادار HOMA-β درگروههای تجربی نسبت به گروه کنترل دیابتی شد (0.05P <). سطوح مقاومت به انسولین، در گروههای تجربی پایینتر از گروه دیابتی بود؛ اما این تفاوت بهلحاظ آماری معنادار نبود(P >0.05)؛ بنابراین، میتوان نتیجه گرفت ﮐﻪ تمرین هوازی و ﻣﺼﺮف ﻋﺼﺎرة استویا، هرکدام ﺑﻪﺗﻨﻬﺎﯾﯽ و ترکیبی میتوانند ﺑﻪ ﺑﻬﺒﻮد ﻣﻌﻨادار گلوکز و ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺳﻠﻮلﻫﺎی ﺑﺘﺎی ﭘﺎﻧﮑﺮاس موشﻫﺎی صحرایی دﯾﺎﺑﺘﯽ منجر شوند. افزونبراین، ﻣﺼﺮف عصاره ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﺗﻤﺮﯾﻦ در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﻣﺼﺮف عصارة استویا و تمرین هوازی، ﺑﻪﺗﻨﻬﺎیی میتوانند تأثیر مضاعفی داشته باشند. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فیزیولوژی ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22089/spj.2018.5285.1703 | |
| dc.subject | دیابت | fa_IR |
| dc.subject | استویا | fa_IR |
| dc.subject | تمرین هوازی | fa_IR |
| dc.subject | مقاومت به انسولین | fa_IR |
| dc.subject | شاخص عملکرد سلول بتا | fa_IR |
| dc.subject | متابولیسم ورزشی | fa_IR |
| dc.title | آثار یک دوره تمرین هوازی و مصرف خوراکی استویا بر شاخصهای گلیسمیک، مقاومت به انسولین و عملکرد سلولهای بتای موشهای صحرایی دیابتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 10 | |
| dc.citation.issue | 39 | |
| dc.citation.spage | 127 | |
| dc.citation.epage | 142 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-4560-5006 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0003-4987-9872 | |