نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاکبری, عبداللهfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, عبداللهfa_IR
dc.contributor.authorتأدیبی, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorتأدیبی, وحیدfa_IR
dc.contributor.authorبهپور, ناصرfa_IR
dc.contributor.authorبهپور, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:47:28Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:47:28Z
dc.date.available1399-11-30T13:47:28Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:47:28Z
dc.date.issued2018-10-23en_US
dc.date.issued1397-08-01fa_IR
dc.date.submitted2017-12-27en_US
dc.date.submitted1396-10-06fa_IR
dc.identifier.citationاکبری, عبدالله, اکبری, عبدالله, تأدیبی, وحید, تأدیبی, وحید, بهپور, ناصر, بهپور, ناصر. (1397). آثار یک دوره تمرین هوازی و مصرف خوراکی استویا بر شاخص‌های گلیسمیک، مقاومت به انسولین و عملکرد سلول‌های بتای موش‌های صحرایی دیابتی. فیزیولوژی ورزشی, 10(39), 127-142. doi: 10.22089/spj.2018.5285.1703fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2018.5285.1703
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_1287.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723764
dc.description.abstractهدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر تمرین هوازی و مصرف عصارة استویا بر شاخص‌های گلیسمیک، مقاومت به انسولین و عملکرد سلول‌های بتای موش‌های صحرایی دیابتی بود. در این مطالعه، 28 ﺳﺮ موش صحرایی ﻧﺮ ﻧﮋاد وﻳﺴﺘﺎر ﺑﺎ میانگین وزنی 8/15± 86/188 ﮔﺮم به‌ﻃﻮر ﺗﺼﺎدﻓﻲ به چهار گروه (ﻛﻨﺘﺮل دﻳﺎﺑﺘﻲ، دﻳﺎﺑﺘﻲ ﺗﻤﺮﻳﻦ، دیابتی عصاره و دیابتی تمرین همراه با مصرف استویا) تقسیم شدند. ﺗﻤﺮﻳنات هوازی ﺷﺎﻣﻞ دویدن روی نوار گردان، پنج روز در ﻫﻔﺘﻪ به‌مدت شش ﻫﻔﺘﻪ بود و دریافت عصاره نیز برای همین مدت ادامه یافت. در پایان مداخلة ﺳﻄﻮح ﮔﻠﻮﻛﺰ، اﻧﺴﻮﻟﻴﻦ سرم برای سنجش شاخصHOMA-IR  و HOMA-β اﻧﺪازه‌ﮔﻴﺮی شد. نتایج نشان داد که برنامة تمرینی هوازی و دریافت عصارة استویا سبب کاهش معنادار سطوح گلوکز و افزایش معنادار HOMA-β درگروه‌های تجربی نسبت به گروه کنترل دیابتی شد (0.05P <). سطوح مقاومت به انسولین، در گروه‌های تجربی پایین‌تر از گروه دیابتی بود؛ اما این تفاوت به‌لحاظ آماری معنادار نبود(P >0.05)؛ بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت ﮐﻪ تمرین هوازی و ﻣﺼﺮف ﻋﺼﺎرة استویا، هرکدام ﺑﻪ‌ﺗﻨﻬﺎﯾﯽ و ترکیبی می‌توانند ﺑﻪ ﺑﻬﺒﻮد ﻣﻌﻨادار گلوکز و ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺳﻠﻮل‌ﻫﺎی ﺑﺘﺎی ﭘﺎﻧﮑﺮاس موش‌ﻫﺎی صحرایی دﯾﺎﺑﺘﯽ منجر شوند. افزون‌براین، ﻣﺼﺮف عصاره ﻫﻤﺮاه ﺑﺎ ﺗﻤﺮﯾﻦ در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ ﻣﺼﺮف عصارة استویا و تمرین هوازی، ﺑﻪ‌ﺗﻨﻬﺎیی می‌توانند تأثیر مضاعفی داشته باشند.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2018.5285.1703
dc.subjectدیابتfa_IR
dc.subjectاستویاfa_IR
dc.subjectتمرین هوازیfa_IR
dc.subjectمقاومت به انسولینfa_IR
dc.subjectشاخص عملکرد سلول بتاfa_IR
dc.subjectمتابولیسم ورزشیfa_IR
dc.titleآثار یک دوره تمرین هوازی و مصرف خوراکی استویا بر شاخص‌های گلیسمیک، مقاومت به انسولین و عملکرد سلول‌های بتای موش‌های صحرایی دیابتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایرانfa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue39
dc.citation.spage127
dc.citation.epage142
nlai.contributor.orcid0000-0003-4560-5006
nlai.contributor.orcid0000-0003-4987-9872


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد