• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی ورزشی
    • دوره 9, شماره 35
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فیزیولوژی ورزشی
    • دوره 9, شماره 35
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تمرینات استقامتی با شدت متوسط بر تغییرات سطوح سرمی فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ و ارتباط آن با تغییرات گلبول سفید، گلوکز و انسولین پلاسما در زنان دیابتی نوع دو

    (ندگان)پدیدآور
    زند, سمیرازند, سمیرانیکویی, روح اللهنیکویی, روح اللهمفلحی, داریوشمفلحی, داریوش
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین استقامتی بر تغییرات سطوح سرمی فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ و ارتباط آن با تغییرات گلبول سفید، گلوکز و انسولین پلاسما در زنان دیابتی نوع دو بود. بدین‌منظور، 24 زن مبتلا به دیابت نوع دو‌ مصرف‌کنندۀ متفورمین (با میانگین سنی 6/6±55 سال؛ وزن 1/5±73 کیلوگرم) به دو گروه 12 نفری کنترل و تمرین تقسیم شدند. گروه تمرین هشت هفته تمرین استقامتی مشتمل‌ بر دویدن با شدت 55 تا 75 درصد حداکثر ضربان قلب را به‌مدت 40 تا 60 دقیقه ‌انجام داد‌. نمونۀ خونی نیز قبل از اجرای تمرین و 72 ساعت پس از اتمام آخرین جلسۀ تمرین جمع‌آوری شد‌. همچنین، غلظت گلوکز با روش گلوکز اکسیداز و غلظت فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ سرم و انسولین پلاسما با روش الایزا اندازه‌گیری گشت. برای مقایسۀ متغیرهای بین گروه‌ها نیز از آزمون آماری آنالیز کوواریانس استفاده شد و جهت بررسی ارتباط بین تغییرات گلبول سفید، گلوکز و انسولین پلاسما با تغییرات سطوح سرمی فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ و تعیین اشتراک احتمالی این عوامل در تغییرات فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ سرم، آزمون رگرسیون چندگانه مورداستفاده قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهد که پس از هشت هفته تمرین استقامتی، غلظت فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ سرم (P=0.03)، غلظت گلوکز پلاسما (P=0.02)، غلظت انسولین پلاسما (P=0.04)، تعداد گلبول‌های سفید پلاسما (P=0.002) و شاخص مقاومت به انسولین (P=0.01) در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل کاهش معناداری داشته است. همچنین، ارتباط معناداری بین تغییرات تعداد گلبول‌های سفید پلاسما و غلظت فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ سرم (P=0.05) مشاهده شد. شایان‌ذکر است که 63 درصد از تغییرات فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ سرم تنها با تغییر در تعداد گلبول سفید پلاسما قابل‌پیش‌بینی بود. به‌طور‌کلی، می‌توان گفت که انجام تمرین استقامتی با کاهش در تعداد گلبول‌های سفید سرمی همراه است و این تغییرات تا‌حدی می‌تواند کاهش در سطوح سرمی فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ پس از تمرین استقامتی را تبیین نماید.
    کلید واژگان
    تمرین استقامتی
    فاکتور مهارکنندۀ ماکروفاژ
    گلبول‌های سفید خون
    دیابت نوع دو
    متابولیسم ورزشی

    شماره نشریه
    35
    تاریخ نشر
    2017-11-22
    1396-09-01
    ناشر
    پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی‌ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
    کارشناسی‌ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
    دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
    دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
    استادیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
    استادیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

    شاپا
    2322-164X
    2476-7050
    URI
    https://dx.doi.org/10.22089/spj.2017.3151.1429
    https://spj.ssrc.ac.ir/article_1080.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723753

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب