نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorقراری عارفی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorقراری عارفی, رضاfa_IR
dc.contributor.authorثاقب جو, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorثاقب جو, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorهدایتی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorفتحی, رزیتاfa_IR
dc.contributor.authorفتحی, رزیتاfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:42:33Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:42:33Z
dc.date.available1399-11-30T13:42:33Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:42:33Z
dc.date.issued2016-10-22en_US
dc.date.issued1395-08-01fa_IR
dc.date.submitted2015-09-08en_US
dc.date.submitted1394-06-17fa_IR
dc.identifier.citationقراری عارفی, رضا, قراری عارفی, رضا, ثاقب جو, مرضیه, ثاقب جو, مرضیه, هدایتی, مهدی, هدایتی, مهدی, فتحی, رزیتا, فتحی, رزیتا. (1395). نقش تمرین هوازی و دریافت مکمل امگا سه بر سطح پروتئین فسفریلۀ تاو در هیپوکامپ موش‌های آلزایمری‌شده با هوموسیستئین. فیزیولوژی ورزشی, 8(31), 171-188. doi: 10.22089/spj.2016.814fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2016.814
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_814.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723708
dc.description.abstractهدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی و دریافت مکمل امگا سه بر سطح پروتئین فسفریلۀ تاو در هیپوکامپ موش‌های آلزایمری‌شده با هوموسیستئین می‌باشد. بدین‌منظور، 60 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (سن 12 هفته و میانگین وزن 91/11±31/222 گرم)­ به شش گروه مساوی آلزایمری + امگا سه، آلزایمری + تمرین، آلزایمری + تمرین + امگا سه، کنترل سالم، شم و کنترل آلزایمری تقسیم شدند. شایان‌ذکر است که برای القای آلزایمر­ از تزریق هوموسیستئین با دوز 6/0 مولار به درون بطن مغز استفاده شد و تمرین با سرعت 20 متر در دقیقه (60 دقیقه در هر جلسه، پنج روز در هفته روی نوار گردان) اعمال گردید. گروه‌های مکمل در مدت هشت هفته، روزانه 800 میلی‌گرم به­ازای هر کیلوگرم وزن بدن، مکمل امگا سه دریافت کردند. ­­لازم‌به‌ذکر است که سطح پروتئین فسفریلۀ تاو به روش الایزا اندازه‌گیری گشت. تحلیل داده‌ها­ نیز با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک­طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد (P<0.05). نتایج نشان می‌دهد که سطح پروتئین فسفریلۀ تاو هیپوکامپ در گروه‌های آلزایمری + تمرین، آلزایمری + مکمل امگا سه و کنترل سالم نسبت به گروه کنترل آلزایمری به‌صورت معناداری پایین‌تر بود (مقادیر P به‌ترتیب 03/0، 01/0 و 003/0). درمقابل، سطح پروتئین فسفریلۀ تاو هیپوکامپ در گروه آلزایمری + تمرین + مکمل امگا سه نسبت به گروه کنترل آلزایمری تفاوت معناداری نداشت (P=0.34). به‌نظر می‌رسد تمرین هوازی و مصرف امگا سه به‌طور مستقل می‌توانند باعث کاهش پروتئین فسفریلۀ تاو در هیپوکامپ موش‌های آلزایمری گردند و نیز این‌که استفادۀ هم‌زمان از دو شیوه باعث تعدیل اثر هر­یک از این مداخلات می‌شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22089/spj.2016.814
dc.subjectتمرین هوازیfa_IR
dc.subjectاسید چرب امگا سهfa_IR
dc.subjectآلزایمرfa_IR
dc.subjectپروتئین تاوfa_IR
dc.subjectهوموسیستئینfa_IR
dc.subjectعصبی و عضلانیfa_IR
dc.titleنقش تمرین هوازی و دریافت مکمل امگا سه بر سطح پروتئین فسفریلۀ تاو در هیپوکامپ موش‌های آلزایمری‌شده با هوموسیستئینfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزش، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار فیزیولوژی ورزش، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار فیزیولوژی ورزش، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار بیوشیمی، دانشگاه علوم‌پزشکی شهید‌بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار بیوشیمی، دانشگاه علوم‌پزشکی شهید‌بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار فیزیولوژی ورزش، دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار فیزیولوژی ورزش، دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue31
dc.citation.spage171
dc.citation.epage188
nlai.contributor.orcid0000-0001-5862-5490
nlai.contributor.orcid0000-0002-4966-2692


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد