نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاحمدی زاد, سجادfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی زاد, سجادfa_IR
dc.contributor.authorعلیپور پارسا, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorعلیپور پارسا, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorذکری, رویاfa_IR
dc.contributor.authorذکری, رویاfa_IR
dc.contributor.authorدباغ نیکوخصلت, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorدباغ نیکوخصلت, سعیدfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, هادیfa_IR
dc.contributor.authorابراهیمی, هادیfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:39:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:39:35Z
dc.date.available1399-11-30T13:39:35Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:39:35Z
dc.date.issued2016-02-20en_US
dc.date.issued1394-12-01fa_IR
dc.date.submitted2014-11-08en_US
dc.date.submitted1393-08-17fa_IR
dc.identifier.citationاحمدی زاد, سجاد, احمدی زاد, سجاد, علیپور پارسا, سعید, علیپور پارسا, سعید, ذکری, رویا, ذکری, رویا, دباغ نیکوخصلت, سعید, دباغ نیکوخصلت, سعید, ابراهیمی, هادی, ابراهیمی, هادی. (1394). تأثیر مقادیر مختلف سیر بر پاسخ تعیین کننده های اصلی همورئولوژی به یک جلسه فعالیت استقامتی. فیزیولوژی ورزشی, 7(28), 103-116.fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_590.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723674
dc.description.abstractهدف از این تحقیق بررسی تاثیر مصرف مقادیر مختلف سیر بر پاسخ تعیین کننده های اصلی همورئولوژی به یک جلسه فعالیت استقامتی بود. پانزده مرد ورزشکار (میانگین ± انحراف معیار؛ سن 88/7± 27 سال)، داوطلبانه در این تحقیق شرکت نمودند. آزمودنی ها در 4 جلسه مجزا با فاصله یک هفته، پس از مصرف مقادیر مختلف سیر (500، 750 و 1000 میلیگرم پودر سیر و دارونما) در فعالیت استقامتی 30 دقیقه روی نوارگردان شرکت داشتند. سه نمونه خونی قبل، 4 ساعت بعد از مصرف مکمل و بلافاصله بعد فعالیت ورزشی، برای اندازه‌گیری عوامل همورئولوژی (ویسکوزیته خون و پلاسما، فیبرینوژن، هماتوکریت، هموگلوبین و شمارش گلبول های قرمز) گرفته شد. تحلیل آماری داده ها با استفاده از آنالیز واریانس مکرر انجام شد. مقدار مصرفی سیر بر ویسکوزیته پلاسما و فیبرینوژن تاثیر داشت (p= 0.001). آزمون تعقیبی نشان داد این دو فاکتور در پاسخ به مصرف 500 میلیگرم سیر نسبت به سایر مقادیر کاهش بیشتری داشت در حالیکه مقدار مصرفی سیر بر ویسکوزیته خون، هماتوکریت، هموگلوبین و شمارش گلبول های قرمز، تاثیر معنی داری نداشت (p= 0.067). صرف نظر از مقدار مصرفی، مصرف سیر به تنهایی باعث کاهش تمامی فاکتورهای همورئولوژی شد (p= 0.000). بر اساس نتایج تحقیق حاضر میتوان نتیجه گیری نمود که مصرف سیر باعث بهبود فاکتورهای اصلی همورئولوژی میشود، در حالیکه مقدار مصرفی سیر در مقادیر پایین ویسکوزیته پلاسما و فیبرینوژن را حین فعالیت ورزشی بهبود میبخشد. بنابرین ممکن است افراد دارای مشکلات هموستازی چنانچه قبل از فعالیت ورزشی مقدار پائین سیر مصرف نمایندخطرات قلبی- عروقی آنها طی فعالیت کاهش یابدfa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectفعالیت هوازیfa_IR
dc.subjectویسکوزیته خون و پلاسماfa_IR
dc.subjectفیبرینوژنfa_IR
dc.subjectقلب و عروق و تنفسfa_IR
dc.titleتأثیر مقادیر مختلف سیر بر پاسخ تعیین کننده های اصلی همورئولوژی به یک جلسه فعالیت استقامتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه علوم پزشکی تبریزfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue28
dc.citation.spage103
dc.citation.epage116


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد