نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعالی زاده, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorعالی زاده, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorسیاهکوهیان, معرفتfa_IR
dc.contributor.authorسیاهکوهیان, معرفتfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:36:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:36:10Z
dc.date.available1399-11-30T13:36:10Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:36:10Z
dc.date.issued2015-01-21en_US
dc.date.issued1393-11-01fa_IR
dc.date.submitted2014-03-03en_US
dc.date.submitted1392-12-12fa_IR
dc.identifier.citationعالی زاده, مهدی, عالی زاده, مهدی, سیاهکوهیان, معرفت, سیاهکوهیان, معرفت. (1393). تأثیر مصرف کوتاه‌مدت سیر بر فازهای ایزوکپنیک بافری و هیپوکپنیک پرتهویه‌ای در مردان ورزشکار. فیزیولوژی ورزشی, 6(24), 109-120.fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_226.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723635
dc.description.abstractهدف از این پژوهش تعیین تأثیر مصرف کوتاه‌مدت سیر بر فازهای ایزوکپنیک بافری و هیپوکپنیک پرتهویه­ای در مردان ورزشکار بود. سی مرد ورزشکار سالم (با میانگین سنی 87/0±05/20 سال، قد 76/4±67/178 سانتی­متر و وزن 9/8±55/71 کیلوگرم) به دو گروه همگن مکمل و دارونما تقسیم شدند. گروه مکمل هر روز 1000 میلی­گرم مکمل سیر و گروه دارونما هر روز 1000 میلی­گرم نشاسته به مدت یک هفته مصرف کردند. همة آزمودنی­ها قبل و پس از مکمل­سازی سیر در پروتکل درمانده­ساز وابسته به فرد شرکت کردند. V-Slope برای برآورد فازهای ایزوکپنیک بافری و هیپوکپنیک پرتهویه­ای توسط دستگاه تجزیه تحلیل گازهای تنفسی اندازه­گیری شد. مساحت سطح زیر منحنی با استفاده از عملیات انتگرال­گیری برآورد شد. برای مقایسه نتایج پس‌آزمون همراه با کنترل نتایج پیش‌آزمون به عنوان کوواریانس، از آزمون آماری آنکووا استفاده شد. نتایج نشان داد با مصرف هفت روزة مکمل قرص سیر، حجم اکسیژن مصرفی و دی­‌اکسید‌کربن تولیدی در آستانة هوازی، آستانة بی­هوازی و بیشینه در گروه مکمل افزایش داشت؛ اما سطح زیر منحنی در فازهای ایزوکپنیک بافری و هیپوکپنیک پرتهویه­ای هیچ­گونه تفاوت معناداری را در دو گروه مکمل و دارونما نشان نداد. بر اساس یافته­های این پژوهش می­توان چنین ذکر کرد که سیر تأثیر مثبتی بر شاخص­های تنفسی گذاشته است و باعث به تاخیر افتادن خستگی می­شود؛ اما احتمالاً به خاطر شیفت یکسان آستانة هوازی و بی­هوازی به سمت راست، هیچ‌گونه افزایش معناداری در سطح زیر منحنی فازهای ایزوکپنیک بافری و هیپوکپنیک پرتهویه­ای پدیدار نمی­شود که انجام پژوهش‌های آتی را اجتناب ناپذیر می­نماید.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.subjectمکمل سیرfa_IR
dc.subjectمزاجfa_IR
dc.subjectایزوکپنیک بافریfa_IR
dc.subjectهیپوکپنیک پرتهویه‌ایfa_IR
dc.titleتأثیر مصرف کوتاه‌مدت سیر بر فازهای ایزوکپنیک بافری و هیپوکپنیک پرتهویه‌ای در مردان ورزشکارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue24
dc.citation.spage109
dc.citation.epage120


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد