نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحق شناس, روح اللهfa_IR
dc.contributor.authorحق شناس, روح اللهfa_IR
dc.contributor.authorگیلانی, نداfa_IR
dc.contributor.authorگیلانی, نداfa_IR
dc.contributor.authorجعفری, مهوشfa_IR
dc.contributor.authorجعفری, مهوشfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:35:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:35:44Z
dc.date.available1399-11-30T13:35:44Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:35:44Z
dc.date.issued2015-01-21en_US
dc.date.issued1393-11-01fa_IR
dc.date.submitted2013-11-25en_US
dc.date.submitted1392-09-04fa_IR
dc.identifier.citationحق شناس, روح الله, حق شناس, روح الله, گیلانی, ندا, گیلانی, ندا, جعفری, مهوش, جعفری, مهوش. (1393). تأثیر شانزده هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر اینترلوکین- 6 و 10 و نسفاتین -1 پلاسمایی موش‌های صحرایی. فیزیولوژی ورزشی, 6(24), 49-60.fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_221.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723630
dc.description.abstractهدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر تمرین استقامتی بلندمدت و رژیم غذایی پرچرب بر نسفاتین -1، اینترلوکین-6 و اینترلوکین-10، به منظور شناخت نقش عوامل التهابی و ضد‌التهابی در تنظیم اشتها، دریافت غذا و ارتباط این عوامل با چاقی می‌باشد. به همین منظور تعداد 32 سر موش صحرایی نر به‌طور تصادفی در چهار گروه 8 تایی: 1) گروه کنترل با رژیم غذایی پرچرب (CHFD)، 2) گروه کنترل با رژیم غذایی استاندارد (CSD) 3) گروه تمرین استقامتی با رژیم غذایی پرچرب (EHFD) 4)گروه تمرین استقامتی با رژیم غذایی استاندارد(ESD) (هر جلسه تمرین 60 دقیقه با سرعت m/min 30، 5 روز در هفته به مدت 16 هفته)، دویدن روی نوارگردان بدون شیب، تقسیم شدند و از آب و غذای در دسترس، استفاده کردند. از روش الایزا برای ‌اندازه‌گیری پارامترهای بیوشیمیایی و از تحلیل واریانس چند متغیره برای تجزیه و تحلیل داده‌ها استفاده گردید. نتایج نشان داد که بین نسفاتین-1 و IL-10 در گروه‌های تمرین و گروه کنترل با رژیم غذایی یکسان، تفاوت معناداری وجود ندارد اما بین گروه‌ها با رژیم غذایی پرچرب و استاندارد تفاوت معناداری وجود داشت (P<0.001). پژوهش حاضر نشان داد، تمرین استقامتی متوسط تا شدید، احتمالاً با ایجاد تعادل در مسیرهای کنترل کننده اشتها و متابولیسم بدن که یکی از مسیرهای احتمالی نسفاتین-1، اینترلوکین-6 و 10 می‌باشد، از تأثیر چاق کنندگی غذاهای پرچرب پیشگیری نماید.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.subjectتمرین استقامتیfa_IR
dc.subjectغذای پرچربfa_IR
dc.subjectنسفاتین-1fa_IR
dc.titleتأثیر شانزده هفته تمرین استقامتی و رژیم غذایی پرچرب بر اینترلوکین- 6 و 10 و نسفاتین -1 پلاسمایی موش‌های صحراییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه سمنانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار دانشگاه سمنانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)fa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)fa_IR
dc.citation.volume6
dc.citation.issue24
dc.citation.spage49
dc.citation.epage60
nlai.contributor.orcid0000-0002-0560-6306


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد