| dc.contributor.author | معمارباشی, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | معمارباشی, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | عباسیان, مجتبی | fa_IR |
| dc.contributor.author | عباسیان, مجتبی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-11-30T13:33:17Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-18T13:33:17Z | |
| dc.date.available | 1399-11-30T13:33:17Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-18T13:33:17Z | |
| dc.date.issued | 2014-01-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-11-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2013-01-10 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-10-21 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | معمارباشی, عباس, معمارباشی, عباس, عباسیان, مجتبی, عباسیان, مجتبی. (1392). تأثیر ده روز مصرف دارچین بر شاخصهای بیوشیمیایی و عملکردی کوفتگی عضلانی تأخیری. فیزیولوژی ورزشی, 5(20), 63-80. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-164X | |
| dc.identifier.issn | 2476-7050 | |
| dc.identifier.uri | https://spj.ssrc.ac.ir/article_315.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723602 | |
| dc.description.abstract | کوفتگی عضلانی حالتی ناخوشایند همراه با درد در عضلات اسکلتی است که عمدتاً متعاقب فعالیت عضلانی برونگرا و یا غیر معمول ایجاد میشود. دستیابی به روشی آسان و بیضرر برای پیشگیری از این عارضه یا درمان آن، از دغدغههای رایج مربیان و ورزشکاران است. این پژوهش با هدف بررسی اثرات مصرف خوراکی پودر دارچین به مدت ده روز بر تغییرات شاخصهای بیوشیمیایی و نشانههای عملکردی کوفتگی عضلانی تأخیری(DOMS) متعاقب یک جلسه فعالیت عضلانی برونگرا انجام شد. تعداد 24 دانشجوی پسر غیرفعال سالم و فاقد علائم کوفتگی عضلانی دانشگاه محقق اردبیلی با دامنه سنی (14/1±1/19سال) به طور تصادفی به دو گروه تجربی (10 نفر) و شاهد (14 نفر) تقسیم شدند. آزمودنیهای گروه تجربی، یک هفته قبل و سه روز بعد از ایجاد کوفتگی عضلانی، روزانه 6 عدد کپسول حاوی 420 میلیگرم پودر دارچین (روزانه 52/2 گرم) و گروه شاهد 6 عددکپسول حاوی 300 میلیگرم مادة بی اثر لاکتوز (دو عدد صبح، دو عدد ظهر و دو عدد شب) بعد یا حین صرف وعدههای غذایی مصرف کردند. پروتکل ایجاد کوفتگی عضلانی به صورت وزنه زدن با 80 درصد یک تکرار بیشینه در چهار نوبت و هر نوبت با 20 تکرار و 3 دقیقه استراحت بین هر نوبت اجرا شد. یک هفته قبل از ایجاد کوفتگی عضلانی و نیز بلافاصله بعد، 24، 48 و 72 ساعت بعد از اجرای پروتکل ایجاد کوفتگی عضلانی، نیروی بیشینه ایزومتریک و ایزوتونیک، درد ادراکی، دامنه حرکتی زانو، اندازهگیری محیط ران و غلظت آنزیمهای کراتینکیناز (CPK) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) پلاسما اندازهگیری شد. از آزمونهای تحلیل واریانس دو عاملی با اندازهگیریهای مکرر و تصحیح بونفرونی برای تعیین اثر دارچین در هر گروه مختلف و از آزمون تی غیروابسته برای مقایسه نتایج بین دو گروه در هر مرحله زمانی استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد مصرف روزانه 52/2 گرم پودر دارچین به مدت ده روز موجب کاهش قابل ملاحظه و معناداری در غلظت آنزیم CPK و LDH شد (0001/0P<). حداکثر قدرت ایزومتریک گروه تجربی نسبت به گروه کنترل معنادار نبود، ولی حداکثر قدرت ایزوتونیک گروه تجربی نسبت به گروه کنترل، 24(05/0P<)، 48 (001/0P≤) و 72(0001/0P<) ساعت بعد از کوفتگی عضلانی افزایش معناداری را نشان داد. گروه مصرف کننده دارچین به طور معناداری تغییرات محیط ران کمتری نسبت به گروه کنترل داشت (001/0P<). دامنة حرکتی مفصل زانو در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل، 48 و 72 ساعت بعد از کوفتگی عضلانی افزایش معناداری نشان میدهد (001/0P<). درد ادراکی درگروه تجربی، بلافاصله، 48 و 72 ساعت بعد از کوفتگی عضلانی به طور معناداری کمتر از گروه کنترل بود (0001/0P<). نتایج این تحقیق نشان داد ده روز مصرف خوراکی دارچین در پیشگیری از DOMS موثر بود و به طور قابل ملاحظه و معناداری علائم آزمایشگاهی و عملکردی کوفتگی عضلانی تاخیری را تحت تاثیر قرار داده است. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | فیزیولوژی ورزشی | fa_IR |
| dc.subject | دارچین | fa_IR |
| dc.subject | کوفتگی عضلانی تأخیری | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم کراتین کیناز | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم لاکتات دهیدروژناز | fa_IR |
| dc.title | تأثیر ده روز مصرف دارچین بر شاخصهای بیوشیمیایی و عملکردی کوفتگی عضلانی تأخیری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 5 | |
| dc.citation.issue | 20 | |
| dc.citation.spage | 63 | |
| dc.citation.epage | 80 | |