نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمیردار, شادمهرfa_IR
dc.contributor.authorمیردار, شادمهرfa_IR
dc.contributor.authorعلوی, یاسرfa_IR
dc.contributor.authorعلوی, یاسرfa_IR
dc.contributor.authorملکی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorملکی, فاطمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T13:33:06Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T13:33:07Z
dc.date.available1399-11-30T13:33:06Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T13:33:07Z
dc.date.issued2014-01-21en_US
dc.date.issued1392-11-01fa_IR
dc.date.submitted2012-10-09en_US
dc.date.submitted1391-07-18fa_IR
dc.identifier.citationمیردار, شادمهر, میردار, شادمهر, علوی, یاسر, علوی, یاسر, ملکی, فاطمه, ملکی, فاطمه. (1392). اثر مصرف کافئین و یک جلسه فعالیت ورزشی فزاینده بر استرس اکسایشی و آنتی اکسیدان های آنزیمی مردان فعال. فیزیولوژی ورزشی, 5(20), 39-52.fa_IR
dc.identifier.issn2322-164X
dc.identifier.issn2476-7050
dc.identifier.urihttps://spj.ssrc.ac.ir/article_313.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/723600
dc.description.abstractاکثر مطالعاتی که در زمینه ی تاثیرات آنتی اکسیدانی یا پراکسیدانی کافیین صورت گرفته اند، این ماده را به عنوان یک آنتی اکسیدان معرفی کرده اند. با این وجود برخی از محققین معتقدند که کافیین دارای خواص پراکسیدانی نیز می باشد.  بنابراین هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثرات مصرف میزان mg/kg 5 کافئین طی یک جلسه فعالیت ورزشی فزاینده بر استرس اکسایشی در مردان فعال بود. به همین منظور مالون دی آلدئید (MDA) به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپید و آنزیم های گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و سوپراکسید دیسموتاز (SOD) به عنوان آنتی اکسیدان های آنزیمی در سرم خون مورد اندازه­گیری قرار گرفتند.برای این منظور 10 نفر از دانشجویان پسر رشته ی تربیت بدنی ( سن 1.6±21.4 سال، شاخص توده بدن2.39±23.31 کیلوگرم بر مترمربع و زمان آزمون بروس 1.58 ± 14.36 دقیقه) داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند. آزمون بروس در2 نوبت جداگانه با فاصله ی 5 روز انجام شد. آزمودنی ها در جلسه اول در شرایط دارونما (گروه 1)، و در جلسه دوم در شرایط مصرف مقدار mg/kg 5 (گروه 2) در آزمون شرکت کردند. نمونه های خونی قبل از مصرف دارونما یا کافیین و بعد از انجام آزمون جمع­آوری شد. یافته ها با استفاده از نرم افزارSPSS.18  و EXCEL 2003مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته های پژوهش نشان می دهد مصرف کافئین در مقایسه با شرایط دارونما، موجب کاهش معنادار مقادیر MDA (05/0 > P)و افزایش معناداری در مقادیر GPX شد (05/0 > P). اما تفاوت میان دو گروه در متغیر SOD معنادار نبود (398/0 > P). به طور کلی به نظر می رسد مصرف mg/kg 5 کافئین فشار اکسایشی ناشی از فعالیت وامانده ساز را همراه با کاهش پراکسیداسیون لیپیدی مهار نموده و موجب بهبود فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی می شود.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشیfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی ورزشیfa_IR
dc.subjectفعالیت وامانده سازfa_IR
dc.subjectکافئینfa_IR
dc.subjectرادیکال های آزادfa_IR
dc.subjectمالون دی آلدئیدfa_IR
dc.titleاثر مصرف کافئین و یک جلسه فعالیت ورزشی فزاینده بر استرس اکسایشی و آنتی اکسیدان های آنزیمی مردان فعالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد دانشگاه مازندرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue20
dc.citation.spage39
dc.citation.epage52


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد