نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسلطان دلال, محمدمهدیfa_IR
dc.contributor.authorسلطان دلال, محمدمهدیfa_IR
dc.contributor.authorدیدار, زهرهfa_IR
dc.contributor.authorدیدار, زهرهfa_IR
dc.date.accessioned1399-11-30T07:14:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2021-02-18T07:14:12Z
dc.date.available1399-11-30T07:14:11Zfa_IR
dc.date.available2021-02-18T07:14:12Z
dc.date.issued2019-12-22en_US
dc.date.issued1398-10-01fa_IR
dc.date.submitted2018-04-18en_US
dc.date.submitted1397-01-29fa_IR
dc.identifier.citationسلطان دلال, محمدمهدی, سلطان دلال, محمدمهدی, دیدار, زهره, دیدار, زهره. (1398). بررسی اثرات ضدمیکروبی نانوذرات ترکیبی اکسید روی- منگنز و اکسید روی- آهن علیه باکتری شیگلا فلکسنری. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار), 26(5), 575-583.fa_IR
dc.identifier.issn1606-7487
dc.identifier.urihttp://jsums.sinaweb.net/article_1224.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/719485
dc.description.abstractدر این تحقیق، سنتز نانوذرات منگنز- اکسید روی ، آهن- اکسید روی به روش ترسیب شیمیایی هم‌زمان و بررسی ویژگی-های ساختاری و مورفولوژیکی نانوذرات حاصله با استفاده از طیف مادون قرمز فوریه، پراش اشعه X و میکروسکوپ الکترونی عبوری صورت گرفت. اثرات ضد میکروبی نانوذرات در برابر باکتری شیگلا فلکسنری (PTCC 1234) توسط روش تعیین قطر هاله عدم رشد سنجیده شد. میزان هم افزایی نانوذرات با دو ماده پراکسید هیدروژن و هیپوکلریت سدیم با محاسبه حداقل غلظت بازدارنده کسری انجام شد. بررسی‌های ساختاری کارایی مناسب روش ترسیب شیمیایی هم‌زمان در تهیه نانوذرات منگنز- اکسید روی و آهن- اکسید روی را نشان داد. نتایج آزمون‌ ضد میکروبی نشان داد که نانوذرات منگنز- اکسید روی اثرات ضد میکروبی بیشتری بر روی شیگلا فلکسنری نسبت به آهن- اکسید روی دارد و قطر هاله عدم رشد برابر با 25 میلی‌متر ایجاد نمود در حالی‌که قطر هاله عدم رشد در مورد آهن- اکسید روی، 14 میلی‌متر بود. بعلاوه هر دو نانوذره ترکیبی اثرات ضد میکروبی بیشتری نسبت به نانوذرات اکسید روی به تنهایی نشان دادند و در نتیجه عمل ترکیب این عناصر در ساختار اکسید روی سبب بهبود خاصیت ضد میکروبی آن می‌گردد. همچنین مخلوط هر یک از نانوذرات با پراکسید هیدروژن و هیپوکلریت سدیم، اثرات هم‌افزایی داشتند که این اثر در غلظت‌های بالاتر، به صورت اثر هم افزایی کامل و در غلظت‌های پایین‌تر به صورت هم‌افزایی جزئی بود.fa_IR
dc.format.extent1479
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی سبزوارfa_IR
dc.relation.ispartofدانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار)fa_IR
dc.subjectنانوذراتfa_IR
dc.subjectاکسید رویfa_IR
dc.subjectهم افزایی شیگلا فلکسنریfa_IR
dc.subjectبهداشت محیط و محیط زیستfa_IR
dc.titleبررسی اثرات ضدمیکروبی نانوذرات ترکیبی اکسید روی- منگنز و اکسید روی- آهن علیه باکتری شیگلا فلکسنریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکدة بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکدة بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایرانfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue5
dc.citation.spage575
dc.citation.epage583
nlai.contributor.orcid0000-0001-6268-6376
nlai.contributor.orcid0000-0001-6268-6376


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد