| dc.contributor.author | سلطان دلال, محمدمهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطان دلال, محمدمهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | دیدار, زهره | fa_IR |
| dc.contributor.author | دیدار, زهره | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-11-30T07:14:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2021-02-18T07:14:12Z | |
| dc.date.available | 1399-11-30T07:14:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2021-02-18T07:14:12Z | |
| dc.date.issued | 2019-12-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-10-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-04-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-01-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سلطان دلال, محمدمهدی, سلطان دلال, محمدمهدی, دیدار, زهره, دیدار, زهره. (1398). بررسی اثرات ضدمیکروبی نانوذرات ترکیبی اکسید روی- منگنز و اکسید روی- آهن علیه باکتری شیگلا فلکسنری. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار), 26(5), 575-583. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1606-7487 | |
| dc.identifier.uri | http://jsums.sinaweb.net/article_1224.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/719485 | |
| dc.description.abstract | در این تحقیق، سنتز نانوذرات منگنز- اکسید روی ، آهن- اکسید روی به روش ترسیب شیمیایی همزمان و بررسی ویژگی-های ساختاری و مورفولوژیکی نانوذرات حاصله با استفاده از طیف مادون قرمز فوریه، پراش اشعه X و میکروسکوپ الکترونی عبوری صورت گرفت. اثرات ضد میکروبی نانوذرات در برابر باکتری شیگلا فلکسنری (PTCC 1234) توسط روش تعیین قطر هاله عدم رشد سنجیده شد. میزان هم افزایی نانوذرات با دو ماده پراکسید هیدروژن و هیپوکلریت سدیم با محاسبه حداقل غلظت بازدارنده کسری انجام شد. بررسیهای ساختاری کارایی مناسب روش ترسیب شیمیایی همزمان در تهیه نانوذرات منگنز- اکسید روی و آهن- اکسید روی را نشان داد. نتایج آزمون ضد میکروبی نشان داد که نانوذرات منگنز- اکسید روی اثرات ضد میکروبی بیشتری بر روی شیگلا فلکسنری نسبت به آهن- اکسید روی دارد و قطر هاله عدم رشد برابر با 25 میلیمتر ایجاد نمود در حالیکه قطر هاله عدم رشد در مورد آهن- اکسید روی، 14 میلیمتر بود. بعلاوه هر دو نانوذره ترکیبی اثرات ضد میکروبی بیشتری نسبت به نانوذرات اکسید روی به تنهایی نشان دادند و در نتیجه عمل ترکیب این عناصر در ساختار اکسید روی سبب بهبود خاصیت ضد میکروبی آن میگردد. همچنین مخلوط هر یک از نانوذرات با پراکسید هیدروژن و هیپوکلریت سدیم، اثرات همافزایی داشتند که این اثر در غلظتهای بالاتر، به صورت اثر هم افزایی کامل و در غلظتهای پایینتر به صورت همافزایی جزئی بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1479 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی سبزوار | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | دانشگاه علوم پزشکی سبزوار (اسرار) | fa_IR |
| dc.subject | نانوذرات | fa_IR |
| dc.subject | اکسید روی | fa_IR |
| dc.subject | هم افزایی شیگلا فلکسنری | fa_IR |
| dc.subject | بهداشت محیط و محیط زیست | fa_IR |
| dc.title | بررسی اثرات ضدمیکروبی نانوذرات ترکیبی اکسید روی- منگنز و اکسید روی- آهن علیه باکتری شیگلا فلکسنری | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکدة بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استاد مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکدة بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 5 | |
| dc.citation.spage | 575 | |
| dc.citation.epage | 583 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-6268-6376 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0001-6268-6376 | |