• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه زمین شناسی مهندسی
    • دوره 14, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • نشریه زمین شناسی مهندسی
    • دوره 14, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر کیفیت مایع مستغرق‌کننده بر خواص یک خاک متورم‌شونده در چرخه‌های تر و خشک

    (ندگان)پدیدآور
    بابائی, مسلمرئیسی استبرق, علیعبدالهی, جمالامینی کلهرودی, محدثهوکیلی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    2.435کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله استخراج شده از پایان نامه
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش، اثر مایع­های مستغرق‌کننده آب مقطر و محلول‌های حاوی غلظت‌های 10 و 20 درصد گلیسرول بر خواص تورمی یک خاک متورم‌شونده تحت سربار ثابت، با اجرای چرخه‌های تر و خشک بررسی می‌شود. نمونه‌های خاک متراکم­شده به‌روش تراکم استاتیکی تهیه شد. چرخه‌های تر و خشک با استغراق نمونه‌ها با آب مقطر و محلول‌های 10 و 20 درصد گلیسرول در دستگاه تحکیم اصلاح­شده تحت سربار 10 کیلوپاسکال صورت پذیرفت. نتایج به‌دست­آمده نشان می‌دهد استفاده از محلول‌های گلیسرول باعث کاهش تعداد چرخه‌ها و رسیدن به حالت تعادل در زمان کوتاه‌تر در مقایسه با آب مقطر می‌شود به‌طوری‌که این روند به غلظت گلیسرول بستگی دارد. نتایج تغییرات نسبت تخلخل در مقابل درصد رطوبت، بیا‌ن‌گر به تعادل رسیدن پدیده پسماند با افزایش تعداد چرخه‌ها است. مسیرهای تورمی-انقباضی عموماً به‌صورت S است و بیش‌ترین تغییرشکل خاک بین خطوط اشباع 40 و 80 درصد رخ می‌دهد.    
    کلید واژگان
    خاک‌های متورم‌شونده
    گلیسرول
    چرخه‌های تر و خشک
    مسیرهای تورمی-انقباضی
    سربار
    ژئوتکنیک (مکانیک خاک و سنگ)

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2020-11-01
    1399-08-11
    ناشر
    دانشگاه خوارزمی
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه تهران، گروه آبیاری وآبادانی
    دانشگاه تهران، گروه آبیاری وآبادانی
    دانشگاه تهران، گروه آبیاری وآبادانی
    دانشگاه تهران، گروه آبیاری وآبادانی
    دانشگاه تهران، گروه آبیاری وآبادانی

    شاپا
    2228-6837
    7386-8222
    URI
    http://jeg.khu.ac.ir/article-1-2738-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/708331

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب