اثرات حفاظتی عصاره میوه گیاه تمشک (Rubus fruticosus L.) بر تغییرات هورمونهای گونادوتروپینی، تستوسترون و اسپرماتوژنز در موشهای صحرایی نر دیابتیک القاشده با استرپتوزوتوسین
(ندگان)پدیدآور
امینی, نوشینشیروی, عبدالحسینمیرازی, ناصرحجتی, ویداعباسعلی پورکبیرره, رقیهنوع مدرک
Textپژوهشي(توصیفی- تحلیلی)
زبان مدرک
فارسیچکیده
پیشزمینه و هدف: هدف از این مطالعه، ارزیابی اثرات حفاظتی عصاره میوه گیاه تمشک بر سطوح سرمی LH، FSH و تستوسترون و تعداد و درصد تحرک اسپرم در موشهای صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، تعداد 50 سر موشهای صحرایی نر نژاد ویستار استفاده شد و به پنج گروه تقسیم شدند: (کنترل)، دیابتی (DM، 55 میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن، داخل صفاقی) و تیمارها (DM + تیمار با دوزهای 50، 100 و 200 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره میوه گیاه تمشک). در پایان آزمایشات سطح سرمی هورمونهای LH، FSH و تستوسترون و همچنین تعداد و درصد تحرک اسپرم تعیین شد. دادهها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: سطوح سرمی LH و FSH در گروه DM افزایش معنیداری نسبت به دیگر گروهها نشان داد (P
کلید واژگان
عصاره تمشکاسپرماتوژنز
دیابت
موش صحرایی
فیزیولوژی
شماره نشریه
9تاریخ نشر
2020-11-011399-08-11
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی ارومیهسازمان پدید آورنده
گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایرانگروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
گروه زیست شناسی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان، ایران (نویسنده مسئول)
گروه زیست شناسی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران
گروه بیوشیمی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران




