بررسی میزان پایداری دمایی واکسن سرخک تولید شده با سویهAIK-C
| dc.contributor.author | شایسته پور, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاه کرمی, محمد کاظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | شفیعی, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | تقویان, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | کمالی جمیل, راضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | اثنی عشری, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی, اشرف | fa_IR |
| dc.contributor.author | شهبازی, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-24T04:14:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-14T04:15:00Z | |
| dc.date.available | 1399-08-24T04:14:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-14T04:15:00Z | |
| dc.date.issued | 2012-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-06-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شایسته پور, محمد, شاه کرمی, محمد کاظم, شفیعی, عباس, تقویان, محمد, کمالی جمیل, راضیه, اثنی عشری, فاطمه, محمدی, اشرف, شهبازی, رضا. (1391). بررسی میزان پایداری دمایی واکسن سرخک تولید شده با سویهAIK-C. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك, 15(4), 26-33. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-5338 | |
| dc.identifier.issn | 2008-644X | |
| dc.identifier.uri | http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-1293-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/668557 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: با توجه به حساسیت ویروس سرخک به دما و نور، حفظ پایداری ﺁن در واکسن زنده بسیار با اهمیت است. هدف این تحقیق، بررسی پایداری واکسن سرخک تولید شده با سویه AIK-Cمیباشد. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 3 ویال واکسن لیوفیلیز به مدت 1 هفته در دمای 37 درجه سانتیگراد نگهداری و میزان پایداری ﺁن به روش ﺁزمون تسریع شده بررسی گردید. همچنین واکسن محلول شده در دماهای 4، 25 و 37 درجه سانتیگراد نگهداری و در زمانهای 0 ،4، 8 ،12و 16 ساعت پس از محلول کردن، میزان باقیمانده ویروس عفونی به روش میکروتیتراسیون با محاسبه CCID50 ارزیابی شد. بر اساس ﺁنالیز رگرسیون خطی، نیمه عمر واکسن محلول شده سرخک، محاسبه گردید. یافتهها: وقتی واکسن محلول شده در دماهای 4، 25 و 37 درجه سانتیگراد نگهداری شد کاهش تیتر واکسن به ترتیب 05/0، 1/0 و 2/0 Log10 CCID50 در ساعت بود. همچنین نیمه عمر این واکسن در دماهای مذکور، به ترتیب 31/5، 61/2 و 36/1 ساعت بود. نتیجهگیری: میزان کاهش تیتر واکسن سرخک تهیه شده با سویه AIK-C پس از نگهداری در دمای 37 درجه سانتیگراد به مدت یک هفته log33/0 بود در حالی که برای واکسنهای تجاری Mevilin-L، Attenuvax، Edmonston- Zagreb وRimevax، به ترتیب 7/0، 7/0، 1 و 78/0 گزارش شده است. واکسن لیوفیلیز و محلول شده حاوی سویهAIK-C در مقایسه با سویههای ادمونستون ب، شوارتز، بکن کام و لنینگراد پایدارتر است در حالی که در حالت محلول شده و در دمای 37 درجه سانتیگراد میزان پایداری مشابه سویه موراتن دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 332 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی اراک | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Arak University of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | نیمه عمر | fa_IR |
| dc.subject | سرخک | fa_IR |
| dc.subject | واکسن | fa_IR |
| dc.subject | تیتر ویروس | fa_IR |
| dc.subject | علوم پایه | fa_IR |
| dc.title | بررسی میزان پایداری دمایی واکسن سرخک تولید شده با سویهAIK-C | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي اصیل | fa_IR |
| dc.citation.volume | 15 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 26 | |
| dc.citation.epage | 33 |




